Αίγινα: «Φύγαμε με δελτίο καιρού χαμηλότερο από τις πραγματικές συνθήκες»

Όσα είπε ο καπετάνιος του «Αχαιός» για τις προσπάθειες να δέσει στο λιμάνι

Στιγμές τρόμου έζησαν, χθες, 330 επιβάτες στο πλοίο «Αχαιός» όταν έφτασε στο λιμάνι της Αίγινας από τον Πειραιά. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους και τη θαλασσοταραχή δυσχέραιναν την προσπάθεια να δέσει το πλοίο στο λιμάνι. 

Αίγινα: Πλοίο «παλεύει» με τα κύματα για να δέσει στο λιμάνι

«Φύγαμε με δελτίο καιρού χαμηλότερο από τις πραγματικές συνθήκες που συναντήσαμε όταν φτάσαμε στο λιμάνι της Αίγινας. Ήταν 9 με 10 μποφόρ. Υπήρχε μεγάλη αποθαλασσία, το νερό καβαλούσε τον ντόκο. Θα ήταν επικίνδυνη η αποβίβαση για τους επιβάτες. Εμείς με ασφάλεια προσπαθήσαμε δύο φορές να προσεγγίσουμε το λιμάνι και βγήκαν 50 επιβάτες», εξήγησε ο καπετάνιος του πλοίου, Γιώργος Διακάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Ο καπετάνιος επιχειρούσε επί μιάμιση ώρα να προσεγγίσει το λιμάνι και εφόσον ο καιρός δεν άλλαζε,  έκρινε ότι έπρεπε να επιστρέψει με τους υπόλοιπους επιβάτες στον Πειραιά, όπως και έγινε. 

Ένας εκ των επιβατών του πλοίου, ο Χριστόφορος Τόγιας,  είπε στην ίδια εκπομπή ότι το ταξίδι ήταν δύσκολο και υπήρχε μεγάλη θαλασσοταραχή, εξαιτίας της οποίας έσπασε κι ένα τζάμι. «Το τρομακτικό δεν ήταν η πλεύση, ούτε το ταξίδι αλλά η στιγμή που προσπαθήσαμε να αποβιβαστούμε στο λιμάνι της Αίγινας. Εγώ κατάφερα να αποβιβαστώ στη δεύτερη προσπάθεια. Το πλοίο κουνιόταν την ώρα που προσπαθούσαμε να αποβιβαστούμε και ο καταπέλτης είχε επαφή με την προβλήτα για πολύ λίγο χρόνο», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top