Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: «Τα θύματα ήταν δεμένα στα καθίσματά τους»

Πώς έγινε η τραγωδία στο Μάλαμε

Τραγωδία στα Χανιά με δύο νεκρούς, μετά την πτώση ανεμόπτερου / Βίντεο από το κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Star

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν από ιδιώτες δύτες οι δύο χειριστές του ανεμόπτερου που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Μάλεμε στην Κρήτη το απόγευμα της Πέμπτης. 

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη - Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σε βάθος μόλις λίγων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασώστες τους εντόπισαν στην καμπίνα του ανεμόπτερου και ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους.

Αφού τους ανέσυραν, πλωτό του λιμενικού τους έβγαλε στην ξηρά προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. 

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά

Τα δύο θύματα της τραγωδίας εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, δεμένα στα καθίσματά τους / Φωτογραφίες flashnews.gr

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά με δύο νεκρούς

Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από την Κωπαΐδα με προορισμό τα Χανιά.

Στις έρευνες  στη θαλάσσια περιοχή συμμετείχαν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης ένα όχημα του λιμενικού από την ξηρά, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 2 μποφόρ.

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά -  Εικόνα από τις έρευνες

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Ποιος ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στα Χανιά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο αερολέσχης Χανίων Παναγιώτη Τζαράκη στο zarpanews.gr, ο κυβερνήτης του διθέσιου αεροσκάφους τύπου Savannah που έχασε τη ζωή του ήταν Πρόεδρος αερολέσχης.

«Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί. Ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση», επεσήμανε ο κ. Τζαράκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top