Γέφυρα Βαρυμπόμπης: Πρέπει να κατεδαφιστεί  ή ανασκευαστεί!     

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών N. Ταχιάος για την τιμή των διοδίων      

Γέφυρα Βαρυμπόμπης

Η γέφυρα της Βαρυπόμπης είναι μία γερασμένη υποδομή και μάλιστα μετά από σχετικές μελέτες, έχουν καταγραφεί δομικά ζητήματα που επηρεάζουν την υγεία της γέφυρας,  δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος κατά τις σημερινές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.  

Σιδηρόδρομος: Σε 18 μήνες η πλήρης επαναλειτουργία του! 

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ταχιάος, η γέφυρα της Βαρυμπόμπης δεν είναι μια υποδομή επικίνδυνη να πέσει, ωστόσο πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν παρεμβάσεις, καθώς βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να προχωρήσει άμεσα στα όσα απαιτούνται και να δοθεί οριστική λύση. «Η γέφυρα θα πρέπει να ανακατασκευαστεί  ή να κατεδαφιστεί  ανεξαρτήτως από το εάν μπουν διόδια». Για το θέμα των διοδίων στη Βαρυμπόμπη επίσης, δήλωσε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί με τη νέα δημοτικη αρχή.

Κονιτοπούλου για Βαρυμπόμπη: «Έφυγα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω»

Για το θέμα αυτό το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκτιμά πως το 2024, θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαβούλευση με τους νεοεκλεγέντες, όπως προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τοπικούς άρχοντες, ώστε να υπάρξει μια οριστική λύση. 

Σημειώνεται πως η σύμβαση παραχώρησης της εταιρείας «Νέα Οδός», η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, λήγει το 2038 και έως τότε και για κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο, εν προκειμένω το Υπουργείο, καταβάλει το ποσό των 25 εκατομμυρίων ετησίως στην παραχωρησιούχο εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη, λόγω της μη συμμόρφωσης με τα όσα προέβλεπε η σύμβαση για την ύπαρξη σταθμών διοδίων.

Η γέφυρα Βαρυμπόμπης και ο κόμβος σε μποτιλιάρισμα

Η γέφυρα Βαρυμπόμπης και ο κόμβος σε μποτιλιάρισμα 

Τιμές διοδίων: Δε θα γίνει αύξηση μέχρι τέλους 2023 – Υπό συζήτηση για το 2024    

Μέχρι τέλος του χρόνου δεν θα δούμε αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος λέγοντας πως οι παραχωρησιούχοι έχουν επίγνωση της πραγματικότητας, κατανοούν τα προβλήματα που έχουν συμβεί στη χώρα (καταστροφικές πλημμύρες). Δεν έχουν θέσει θέμα επανόδου της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής μετά τα γεγονότα της Θεσσαλίας. Η χώρα είναι σε κατάσταση που δεν μπορούν να τεθούν τέτοια θέματα».

Για το 2024, όπως ανέφερε ο κος Ταχιάος, προφανώς θα τεθεί θέμα συζήτησης αλλά λόγω της κατάστασης δεν θα υπάρχει πρόθεση απαίτησης για αθροιστική αύξηση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top