Γλυκά Νερά: Ένοχος και στο Εφετείο ο πιλότος - Η ποινή που του επιβλήθηκε

Ισόβια και 11,6 χρόνια η ποινή κάθειρξης, όπως και πρωτόδικα

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο πιλότος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και της σκυλίτσας τους, Ρόξυ. 

Γλυκά Νερά: Η κόρη της Καρολάιν πήρε τη φιλιππινέζικη υπηκοότητα

Το δικαστήριο του επέβαλε τη συνολική ποινή της ισόβιας κάθειρξης, των 11 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ στο συζυγοκτόνο, ρίχνοντας την αυλαία σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη και απασχόλησε όσο λίγες το Πανελλήνιο.

To δικαστήριο καταδίκασε τον πιλότο σε ισόβια κάθειρξη, συν 11 χρονια κι έξι μήνες - Eurokinissi

To δικαστήριο καταδίκασε τον πιλότο σε ισόβια κάθειρξη, συν 11 χρονια κι έξι μήνες - Eurokinissi

Η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, ο εισαγγελεας όμως ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού, κάνοντας λόγο για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Αποκλειστικό: Το γράμμα που είχε στείλει ο πιλότος στη μητέρα της Καρολάιν

«Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχει συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση, είχε αγοράσει ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει  ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δύο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δικήτου. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο. 

Γλυκά Νερά: «Τη σκότωσε γιατί πήγε κόντρα στον Θεό, δηλαδή τον ίδιο»

Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ», είπε ο εισαγγελέας. 

Tο δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου να κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, όπως και το αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top