Meteo: Η πρώτη σύγκριση των κακοκαιριών «Daniel» και «Elias»

Τα ύψη βροχής που έπεσαν σε Θεσσαλία και Εύβοια

Βιβλική καταστροφή στον Βόλο από την κακοκαιρία «Elias» / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 28/9/23

Η Θεσσαλία και η Εύβοια βρέθηκαν στο επίκεντρο των κακοκαιριών «Daniel» και «Elias» που άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένες περιουσίες και μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργιες. 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατέγραψε τα ύψη βροχής που έπεσαν στις δύο κακοκαιρίες με σκοπό μια πρώτη σύγκρισή τους.

Κακοκαιρία Elias: Στις λάσπες Βόλος & Εύβοια - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Όπως φαίνεται στον πίνακα, τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν κατά την κακοκαιρία «Daniel» ήταν μεγαλύτερα στη Θεσσαλία, ενώ στην Εύβοια -με εξαίρεση τους σταθμούς σε Ωρεούς και Στενή- τα ύψη βροχής της κακοκαιρίας «Elias» ήταν μεγαλύτερα.

Σε ότι αφορά στον σταθμό της πόλης του Βόλου, παρότι τα αθροιστικά ύψη βροχής της κακοκαιρίας «Daniel» ήταν μεγαλύτερα από αυτά της κακοκαιρίας «Elias», η δεύτερη εκδηλώθηκε με πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις. Έτσι το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου κατά την κακοκαιρία «Daniel» ήταν 159,6 χιλιοστά (05/09, 06:10-12:10) ενώ το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου της κακοκαιρίας «Elias» ήταν 201.6 χιλιοστά (27/09, 16:30-22:30), μεγαλύτερο επομένως κατά περίπου 26%.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του Βόλου έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές, αφού οι δύο κακοκαιρίες χτύπησαν την πόλη μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top