Τεράστια αστυνομική επιχείρηση κατά της τηλεοπτικής πειρατείας 

Ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ -  Εκτεθειμένοι χιλιάδες τελικοί απλοί χρήστες

Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της πειρατείας που έχει πραγματοποιηθεί στην χώρα μας έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας με ταυτόχρονες έρευνες σε δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις και με πληθώρα ευρημάτων. Βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, πλήθος ψηφιακών παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά, μεταφορικά μέσα, πλήρες κατάλογοι πελατολογίων χρηστών σε όλη την Ελλάδα.

Οι δράστες είχαν δημιουργήσει πυραμιδική εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό, υπαρχηγούς, πλήθος μεταπωλητών και με μία διαρκή δομημένη δράση σε όλη την επικράτεια, με μεθοδολογία για το ξέπλυμα του χρήματος που προσομοιάζουν μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών. 

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, που μετά τις σημαντικές επιτυχίες της στις μεγάλες ποινικές πολύκροτες υποθέσεις στην Πάτρα, έρχεται να προσθέσει και αυτή την σημαντική επιτυχία, δείχνοντας τον πολύπλευρο επιχειρησιακό της χαρακτήρα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν πια περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες τελικοί χρήστες σε όλη την επικράτεια που είναι καταχωρημένοι ως πελάτες. Μπορεί τα παράνομα συνδρομητικά μηνιαία αντίτιμα των δέκα και είκοσι ευρώ να ακούγονται μικρά, αλλά σύμφωνα με πηγές οικονομικών παραγόντων, αθροιστικά ετησίως αποτελούν διαφυγόντα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και φυσικά για τις μελλοντικές επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας στον χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Άμεσα μέτρα χρειάζονται από την Πολιτεία για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού όπως έχουν λάβει χώρα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου οι χρήστες λαμβάνουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για χρήση πειρατικής τηλεόρασης. Οι τελικοί χρήστες αποτελούν χρηματοδότες εγκληματικών οργανώσεων, τροφοδοτώντας με μηνιαίες συνδρομές αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.

Παραβιάζουν και τα δεδομένα των χρηστών 

Δεν είναι προβληματικό όμως μόνο το παράνομο όφελος που αποκομίζουν αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις. Έχει παρατηρηθεί μία ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, που σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί ότι οφείλεται στην πρόσβαση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων στο οικιακό δίκτυο των τελικών χρηστών. Σε πλήθος περιπτώσεων, οι πειρατές εκμεταλλευόμενοι την εκούσια αποδοχή των χρηστών να δώσουν τα στοιχεία των συνδέσεων τους προκειμένου να συνδεθούν σε παράνομα λογισμικά ή tv box, οι πειρατές παραβιάζουν απομακρυσμένα πολύ εύκολα το οικιακό τους δίκτυο και αντλούν χιλιάδες δεδομένα, φωτογραφίες, τραπεζικά στοιχεία, κλπ.  

Ο μόνος τρόπος να μειωθεί δραστικά το φαινόμενο αυτό που δεν αρμόζει σε ένα ευνομούμενο κράτος είναι να αποθαρρυνθούν οι χρήστες από την χρηματοδότηση του οργανωμένου εγκλήματος και φυσικά ταυτόχρονα η πολιτεία να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα και την ψηφιακή ασφάλεια των χρηστών από αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top