Θεσσαλία: Αγωνία για τη νέα κακοκαιρία   

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις  

Oι κάτοικοι στη Θεσσαλία συνεχίζουν να παλεύουν με τις λάσπες προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Ταυτόχρονα,  το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας προκαλεί  ιδιαίτερη ανησυχία  στους πλημμυροπαθείς, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε ετοιμότητα και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια να μεταβαίνει στη Λάρισα.  

Συναγερμός για τη νέα κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Έκτακτη σύσκεψη 

Χαρακτηριστικό είναι ότι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας. Στην σύσκεψη συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ΟΤΑ α' και β' βαθμού, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς κι ομάδα μετεωρολόγων. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ενημέρωση και ο συντονισμός, μετά την επικαιροποίηση των δεδομένων για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, προκειμένου να μπορέσουν να επιχειρήσουν άμεσα εάν και εφόσον χρειαστεί. Όλα τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης που έχει διαθέσιμα ο Ελληνικός Στρατός μετασταθμεύουν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο, ώστε να είναι κοντά στο πεδίο δράσης, αν η πλήξουν έντονα καιρικά φαινόμενα τη Θεσσαλία το επόμενο τριήμερο. 

 

«Τις επόμενες ημέρες ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται και πάλι επί ποδός διότι οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν για φαινόμενα βροχής στη δυτική και κεντρική Ελλάδα. Η τραυματισμένη Θεσσαλία πρέπει να δείξει ιδιαίτερη επαγρύπνηση. Θα είμαστε δίπλα της» έγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο facebook. 

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία   

Θεσσαλία: Συνεχίζουν να «παλεύουν» οι κάτοικοι με τις λάσπες 

Οι κόποι και οι αναμνήσεις μιας ζωής πνίγηκαν στις λάσπες.  Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας συνεχίζουν να δίνουν αγώνα  να σταθούν ξανά στα πόδια  τους, και συν τοις άλλοις   τρέχουν  να προλάβουν να καθαρίσουν τις περιουσίες τους πριν ξεσπάσει η επόμενη κακοκαιρία. την Δευτέρα.  

Νέα κακοκαιρία: «Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού», προειδοποιούν μετεωρολόγοι

Aνησυχία για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Οι πλημμυροπαθείς ανησυχούν για το νέο κύμα κακοκαιρίας 

Οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι για την επερχόμενη κακοκαιρία καθώς όπως λένε το έδαφος της Θεσσαλίας είναι ήδη κορεσμένο. 
«Δεν αντέχει η Θεσσαλία άλλα νερά. Η νέα κακοκαιρία θα συσσωρεύει τα νερά στα χαμηλότερα τμήματα και δεν μπορεί να απορροφήσει άλλο γιατί είναι κορεσμένα τα εδάφη. Θα συγκεντρώνονται επιφανειακά και μόνο θα εξατμίζονται και μέσω των γεωτρήσεων θα μολύνουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα» δηλώνει στο Star o Ιωάννης Κουμαντάκης, ομότιμος Kαθηγητής Yδρογεωλογίας και Tεχνικής Γεωλογίας του ΕΜΠ.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top