Βόλος: Αντιμέτωποι με την ανεργία οι ψαράδες μαζί με γεωργούς, κτηνοτρόφους

Στον Παγασητικό φερτά υλικά από τις πλημμύρες αλλά και λύματα της Λάρισας!

Αντιμέτωποι με την ανεργία έρχονται τώρα, μετά τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους και οι παράκτιοι αλιείς του Βόλου μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Οι τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών που κατέβασε η κακοκαιρία Ντάνιελ μετέτρεψε τον Παγασητικό κόλπο σε μια τεράστια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Θεσσαλία: 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Κατάλληλο το νερό στη Νίκαια

Πόσιμο το νερό του Βόλου μετά από 16 μέρες

«Tο νερό που παρέχεται από το δίκτυο της  ΔΑΥΑΜ Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, για πόση, για μαγείρεμα κι άλλες οικιακές χρήσεις,  όπως η ατομική υγιεινή» δήλωσε ο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ (Θεσσαλίας – Στερεάς) Φώτης Σερέτης. 

Βόλος: Πόσιμο το νερό μετά από 16 μέρες

Βόλος: Πόσιμο το νερό μετά από 16 μέρες 

Πλημμύρες Θεσσαλία: Σε ποιες περιοχές είναι ακατάλληλο το νερό

    
Ο Γολγοθάς πάντως των κατοίκων του Βόλου, όπως καταγγέλλουν,  δεν έχει τέλος. Μπορεί  η υδροδότηση να έχει αποκατασταθεί, ωστόσο οι κάτοικοι ζουν με το άγχος και την ανασφάλεια αν θα μολυνθούν από το νερό που χρησιμοποιούν για τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. 

«Το νερό έχει δύο πολύ ισχυρά μικρόβια που τα οποία δεν μπορούμε να έρχεται σε επαφή κατευθείαν στο σώμα μας ή στα πιάτα ή οπουδήποτε, το βράζουμε να έρθει σε βρασμό 100 βαθμούς για δέκα λεπτά και με αυτό το νερό το μαζεύουμε πλένουμε τα πιάτα μας, πλένουμε το σώμα μας. Κάποιοι γιατροί λένε ότι μπορείς να βάλεις φίλτρο, κάποιοι λένε όχι»  δηλώνει η  κάτοικοςς Βόλου Τζένη Γραμματίκα. 

Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν πως ούτε πριν από την καταστροφή της κακοκαιρίας μπορούσαν να πιούν νερό από τη βρύση!

Κραυγή αγωνίας από τους ψαράδες του Βόλου 

16 μέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα και οι ψαράδες του Βόλου συνεχίζουν να ζουν τον εφιάλτη. Τα χιλιάδες φερτά υλικά που κατέληξαν στον Παγασητικό δεν τους αφήνουν να ρίξουν τα δίχτυα τους και να βγάλουν το μεροκάματο.

Πλημμύρες: Σοκαριστικές Εικόνες Από Τις Πληγείσες Περιοχές

Ο Παναγιώτης Περράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Μαγνησίας, δηλώνει στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό TRT:  «Υπάρχει μεγάλη οικονομική καταστροφή. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε από τις 4 του μηνός που ξεκίνησε η θεομηνία και θα καθίσουμε μέχρι να καθαρίσει.

Ο ίδιος προσθέτει: «Γυρίσαμε μαζί με ένα άλλο σκάφος από τη Σκιάθο και για μια διαδρομή που κάναμε σε 4 ώρες την κάναμε τώρα σε 9 ώρες, είναι τεράστια η καταστροφή,  βλέπαμε γουρούνια, πρόβατα, σκουπίδια, κορμούς, χάλια όλα».

Κίνδυνος ανεργίας και για τους ψαράδες του Παγασητικού

Κίνδυνος ανεργίας και για τους ψαράδες του Παγασητικού 

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Δήμος Βόλου για τον Παγασητικό 

Ο βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας σταμάτησε να λειτουργεί,  λόγω της καταστροφικής πλημμύρας. 

Το αποτέλεσμα είναι τα λύματα που κατέληγαν στον πλημμυρισμένο Πηνειό και από εκεί στη λίμνη Κάρλα, να φτάνουν στον Παγασητικό Κόλπο!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top