Όλυμπος: Το... ελληνικό κατόρθωμα 7χρονου Βρετανού που σπάει όλα τα ρεκόρ!

Ο νεαρότερος Βρετανός που ανέβηκε στον Όλυμπο

Τον λένε Φράνκι ΜακΜίλαν και είναι από το Γκόσφορθ. Έφθασε στην κορυφή του Ολύμπου στις 2 Σεπτεμβρίου 2023, σε ηλικία μόλις επτά ετών, και είναι πλέον ο νεαρότερος Βρετανός που κατόρθωσε να «πατήσει» στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας!

5+1 λίμνες και ποτάμια για... παγωμένες καλοκαιρινές βουτιές!

Την ανεπανάληπτη ιστορία κατέγραψε η Daily Mail. Οπως φαίνεται, ο Φράνκι ήταν μαθημένος απο μικρός στα δύσκολα, αφού η μητέρα του τον είχε μαζί της από τριών ετών, όταν η ίδια έκανε αναρριχήσεις.

Από τότε ο Φράνκι σκαρφαλώνει τακτικά στα βουνά μαζί με την 39χρονη μητέρα του, που τον «μύησε» στην ορειβασία ως χόμπι.

Στο τελευταίο του οδοιπορικό, ο Φράνκι έφθασε μέχρι την κορυφή του Ολύμπου, σε ύψος 2.918 μέτρων και έγινε ο νεαρότερος Βρετανός που το κατόρθωσε!

Ποιος είναι ο νεαρότερος Βρετανός που ανέβηκε στον Όλυμπο!

Ο 7χρονος Φράνκι με τη μητέρα του στον Όλυμπο / Facebook

Μητέρα και γιος πέρασαν δύο ημέρες με πεζοπορία στο βουνό με έναν οδηγό της περιοχής, πριν κατέβουν τις πλαγιές του Ολύμπου στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η μητέρα του Φράνκι χρειάστηκε μάλιστα να περάσει ολόκληρους μήνες ανταλλάσσοντας email και τηλεφωνήματα με τους διοργανωτές του εγχειρήματος προκειμένου να τους πείσει ότι ο γιος της θα μπορούσε να φτάσει στην κορυφή.

«Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου, ήταν η υψηλότερη κορυφή που έχω πάει ποτέ» είπε ο Φράνκι. «Το αγαπημένο μου πράγμα στην ορειβασία είναι ότι περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, ότι είμαι στο ύπαιθρο, ότι κοιτάζω τη θέα, αλλά πάνω από όλα μου αρέσει η αναρρίχηση σε βράχους».

Οι καλύτερες παραλίες στην Πιερία - Συνδυάστε βουνό και θάλασσα!

«Θα ήθελα να πάω στην κορυφή του Έβερεστ, αλλά είμαι πολύ μικρός, οπότε ίσως μπορώ να ανέβω στο «βουνό- ουράνιο τόξο» στο Περού ή στο Τουμπκάλ στο Μαρόκο ή στο Everest Base Camp, αν μου το επιτρέψει η μαμά μου» συμπλήρωσε ο 7χρονος Βρετανός.

«Ανησυχούσα λίγο για το αν θα τα καταφέρει, αλλά με έκανε περήφανη. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να παραπονέθηκε ή να ήθελε να ξεκουραστεί - αν μη τι άλλο, ήταν καλύτερος από μένα» εξομολογήθηκε η μητέρα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top