«Πλαφόν» στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία- Δείτε τη λίστα

Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης μετά την κακοκαιρία Daniel

Πλαφόν τιμών στις πληγείσες περιοχές σε εμφιαλωμένο νερό και άλλα 68 προϊόντα / βίντεο Alpha

Καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στη Θεσσαλία, προβλέπει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού από κρούσματα αθέμιτης κερδοφορίας.

Συναγερμός για το νερό στη Θεσσαλία - «Μπορεί να είναι μολυσμένο»

Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις κάθε είδους που διακινούν εμφιαλωμένο νερό καθορίζεται η εξής ανώτατη τελική τιμή:

Η ανώτατη τιμή πώλησης ισχύει από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο που ισούται με τουλάχιστον το τετραπλάσιο του οφέλους, το οποίο προκύπτει από την διαφορά της τιμής πώλησης με την ανώτατη τιμή πώλησης επί του συνόλου των αποθεμάτων νερού, πωληθέντων και μη, της επιχείρησης. Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 5.000 ευρώ και μεγαλύτερο του 1.000.000 ευρώ.

«Καμπανάκι» για τη Θεσσαλία: «Τα νεκρά ζώα το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νερό»

Καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στη Θεσσαλία, προβλέπει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης / Φωτογραφία eurokinissi

Αρμόδιες αρχές για τη διαπίστωση παραβάσεων, είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν καταγγελίας, είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οργή στη Θεσσαλία: «Πού πήγαν τα 400 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά;»

Τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης εάν ο έλεγχος διενεργείται από όργανα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ή από όργανα της Διυπηρεσιακής Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εάν ο έλεγχος διενεργείται από όργανα των υπηρεσιών ελέγχου της Περιφέρειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top