Θεσσαλονίκη: «Μάχη» για τις ταυτότητες - Συλλαλητήρια και αντιδράσεις

Διαφωνίες για τις νέες ταυτότητες

Μπορεί η πολιτεία να διαβεβαιώνει ότι οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από τις νέες ταυτότητες ως προς την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, ωστόσο οι απόψεις του κόσμου διίστανται. Το θέμα προκαλεί αντιδράσεις έξω από εκκλησίες, αστυνομικά τμήματα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεκίνησε κύκλος συλλαλητηρίων και διαμαρτυριών ανά τη χώρα. Με παρέμβασή του πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για «μικρή μειοψηφία» που πιστεύει όσα διακινούν διάφοροι «επιτήδειοι», όπως αναφέρει. 

Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες - Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοσή τους

Η ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων και η μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη  (MRZ) των νέων ταυτοτήτων προκαλούν διαφωνίες ανάμεσα στους πολίτες. Οι μεν είναι πρόθυμοι να προσαρμοστούν με την ευρωπαϊκη οδηγία για ασφαλέστερες μετακινήσεις και οι δε μιλούν για «φακέλωμα» και τις χαρακτηρίζουν αντιχριστιανικές.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε ξανά για το θεμα τονίζοντας πως «οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται και διακινούν διάφοροι επιτήδειοι. Μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τους έχει πιστέψει, αλλά να ξέρουν οι πολίτες ότι σε λίγο καιρό, οι παλαιού τύπου ταυτότητες (που υπάρχουν από το 1961!) δεν θα ισχύουν πια». 

Η αλήθεια για τις νέες ταυτότητες - Τι λέει το υπουργείο

Συλλαλητήρια για τις νέες ταυτότητες

Πολλοί δεν πείθονται και ετοιμάζουν εκδηλώσεις κατα των νέων ταυτοτητων το επόμενο διάστημα, ενώ στη Θεσσαλονίκη δόθηκε ήδη το πρώτο ραντεβού το βράδυ της Κυριακής, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Συλλαλητήριο για τις ταυτότητες στη Θεσσαλονίκη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Πορεία αρνητές ταυτότητες

Μεγάλη η συμμετοχή των αρνητών των ταυτοτήτων στην πορεία της Θεσσαλονίκης / Φωτογραφίες Eurokinissi (Κωνσταντίνος Τζακιτζής)

Θεσσαλονίκη: Αρνητές ταυτότητες

Πορεία για τις νέες ταυτότητες

Με σταυρούς, σημαίες και εικόνες η πορεία των αρνητών των νέων ταυτοτήτων / Φωτογραφία Eurokinissi (Κωνσταντίνος Τζακιτζής)

Την ίδια ώρα, το κόμμα ΝΙΚΗ, το οποίο έχει ευθέως ταχθεί κατά των νέων ταυτοτήτων ξεκινά σειρά εκδηλώσεων για το θέμα με ομιλητές επιστήμονες. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε στο ΣΕΦ.

Η «ΝΙΚΗ» πάντως κρατά κάποιες αποστάσεις απο τα συλλαλητήρια των οποίων οι διοργανωτές ειναι άγνωστοι. Οπως δήλωσε στον Βαγγέλη Γκούμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτριος Νατσιός, «συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες του λαού για τις νέες ταυτότητες, θα τις εξετάσουμε και θα αναλύσουμε από νομικής, τεχνολογικής και επιστημονικής απόψεως τι είναι αυτές οι νέες ταυτότητες».

Οι δηλώσεις του προέδρου της Νίκης, Δ. Νατσιού στον Βαγγέλη Γκούμα / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top