Φωτιά Έβρος: Χωρίς ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς μετά από 16 μέρες

Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Λευκίμμης

Ύφεση στο πύρινο μέτωπο στον Έβρο μετά από 16 μέρες - Στάχτη πάνω από 935.000 στρέμματα  / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Χωρίς ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς και με την επιστροφή των κατοίκων της Λευκίμμης στις οικίες τους κλείνει η σημερινή ημέρα στον Έβρο. 

Έβρος: Για 16η μέρα καίνε οι φλόγες - Συνεχίζεται η κατάσβεση

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, κατέβαλαν και στο συγκεκριμένο μέτωπο υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που χθες το βράδυ τον προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.

Παρά την επίτευξη της ύφεσης και των δύο τελευταίων μετώπων σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με τις φλόγες που επί μέρες έκαιγαν στον Νομό να έχουν σβήσει και τους οικισμούς ασφαλείς, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από αύριο θα σχεδιαστεί η  επόμενη ημέρα με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Φωτιά Έβρος: Στάχτη πάνω από 935.000 στρέμματα

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα του Copernicus, μέχρι και χθες η συνολική καμμένη έκταση στον Έβρο, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα, ένα νούμερο πραγματικά ασύλληπτο!

σύμφωνα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα του Copernicus, μέχρι και χθες η συνολική καμμένη έκταση στον Έβρο, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top