Αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες - Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση Μητσοτάκη - «Δεν έχουν κάμερες και μικρόφωνα»

Μπορεί η πολιτεία να διαβεβαιώνει ότι οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από τις νέες ταυτότητες ως προς την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, από σήμερα, όμως, ξεκινά ένας κύκλος συλλαλητηρίων και διαμαρτυριών ανά τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωνουν πως οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε gps και ιατρικα δεδομένα.

Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες - Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοσή τους

Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί πολίτες που αρνούνται τις νέες ταυτότητες. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ το απόγευμα της Κυριακής, θα γίνει συλλαλητήριο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. 

Πολλοί είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν από διάφορες περιοχές της χώρας για να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο, καθώς θεωρούν ότι οι νέες ταυτότητες είναι «αντιχριστιανικές».

Η αλήθεια για τις νέες ταυτότητες - Τι λέει το υπουργείο

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία για μεγαλύτερη ασφάλεια μετακινήσεων και συναλλαγών, ενώ από τον Αύγουστο του 2026 οι υπόλοιπες ταυτότητες θα είναι άκυρες. 

Το μήνυμα Μητσοτάκη για τις νέες ταυτότητες

«Μια μεγάλη αλλαγή που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών θα είναι οι νέες ταυτότητες με τις νέες δυνατότητες που δημιουργούν, με πιο ασφαλείς συναλλαγές και με έγγραφα τα οποία δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν. Οι νέες ταυτότητες θα διευκολύνουν φυσικά και τις μετακινήσεις, καθώς αποτελούν μέρος ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος ταυτοποίησης, το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό.

Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται και διακινούν διάφοροι επιτήδειοι. Μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τους έχει πιστέψει, αλλά να ξέρουν οι πολίτες ότι σε λίγο καιρό, οι παλαιού τύπου ταυτότητες (που υπάρχουν από το 1961!) δεν θα ισχύουν πια. Άρα άδικα μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top