Υπό έλεγχο η φωτιά στον Αυλώνα - Τέσσερις προσαγωγές για τις πυρκαγιές

Απανωτές προσπάθειες εμπρησμού από το πρωί

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πάρνηθα, μετά από φωτιά που ξέσπασε στον Αυλώνα, στη θέση Άγιος Γεώργιος. Τέσσερα άτομα προσήχθησαν για εμπρησμό στην περιοχή.

Την ώρα που η φωτιά στην Πάρνηθα αρχίζει να «πέφτει» και να περιορίζεται σε λίγες ενεργές εστίες, νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12, στο βόρειο τμήμα του βουνού και καίει το παρθένο δάσος.

Φωτιά Πάρνηθα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Βελτιωμένη η εικόνα

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσανστη φωτιά, καθώς το πύρινο μέτωπο κινούταν προς τον Εθνικό Δρυμό, εκεί όπου δίνεται η μάχη τις τελευταίες ώρες να μην φτάσουν οι φλόγες.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, που έθεσα υπό έλεγχο τη φωτιά λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Φωτιά Πάρνηθα: Τέσσερις προσαγωγές για εμπρησμό

Νωρίτερα, οι Αρχές καταδίωξαν ύποπτο όχημα, αφού μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι τους είδαν να βάζουν φωτιά και να τρέπονται σε φυγή.

Λίγο αργότερα, έγινε προσαγωγή δύο ύποπτων ατόμων για εμπρησμό στον Αυλώνα και άλλων δύο ατόμων στο Μενίδι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσήχθη από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο ΑΤ Αυλώνα ένας 45χρονος, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως κινούνταν ύποπτα από το πρωί με το όχημα του στις περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένας δεύτερος άνδρας.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 κατήγγειλε συνεχόμενες απόπειρες εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Όπως δήλωσε, τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον οκτώ εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top