Φωτιά στη Βοιωτία: Ανεξέλεγκτο το 25 χιλιομέτρων πύρινο μέτωπο

Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες - Ενεργά τα μέτωπα σε Στείρι και Ελικώνα

Ο αντιδήμαρχος Διστόμου Γιάννης Σταθάς μίλησε για την κατάσταση της φωτιάς στη Βοιωτία / βίντεο open

Ανεξέλεγκτη και μεγάλης έκτασης δείχνει να είναι η φωτιά που κατακαίει τη Βοιωτία, ενώ ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες, προσπαθώντας να καταπολεμήσουν το σχεδόν 25 χιλιομέτρων πύρινο μέτωπο που έκαιγε πάρα πολλές ώρες την περιοχή.  

Φωτιά Βοιωτία: Στις φλόγες το μοναστήρι του Οσίου Λουκά - Νέα μήνυματα 112

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός: «Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική. Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο». Τόνισε, μάλιστα, ότι εάν χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή θα είναι κάτι αρκετά δύσκολο, καθώς υφίσταται ένας μόνο δρόμος.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες, προσπαθώντας να καταπολεμήσουν το σχεδόν 25 χιλιομέτρων πύρινο μέτωπο που έκαιγε πάρα πολλές ώρες την περιοχή / Φωτογραφία eurokinissi

Επιπρόσθετα είπε: «Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα συμβάλλουν επίγεια και εναέρια μέσα» πρόσθεσε.

Ήδη η Βοιωτία μετρά τις πληγές της, καθώς τεράστιες εκτάσεις έχου χαθεί, ενώ σημαντική είναι και η καταστροφή που έχει υποστεί ο Ελικώνας: «Καίγεται πυκνό δάσος, χωρίς αντιπυρικές ζώνες, χωρίς καν μονοπάτια», σημειώνει δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Ο καπνός έχει κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα, ενώ από τα ξημερώματα οι άνεμοι δυνάμωσαν αισθητά / Φωτογραφία eurokinissi

Ο καπνός έχει κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα, ενώ από τα ξημερώματα οι άνεμοι δυνάμωσαν αισθητά.  

Το βράδυ εκκενώθηκαν τα χωριά Στείρι και Ζάλτσα. Το μέτωπο στο Στείρι ήταν τόσο μεγάλο, που οι κάτοικοι μπορούσαν να κατευθυνθούν μόνο προς το Δίστομο.

Παράλληλα, όλη τη νύχτα, έρχονταν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους δύο οικισμών, της Περιστεράς και του Αγίου Νικολάου, καθώς υπήρχε φόβος για ένα μέτωπο. Εν τέλει, όμως, δεν χρειάστηκε άλλη εκκένωση.

Φωτιές: Eφιαλτική νύχτα με απανωτά μηνύματα του 112

Τα πάντα γύρω από το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά έχουν καεί, παρ' όλα αυτά το ιδιο κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες / Φωτογραφία eurokinissi

Σώθηκε από τις φλόγες το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Τα πάντα γύρω από το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά έχουν καεί, όπως και η ξύλινη κατασκευή που χρησιμοποιούνταν για αποθηκευτικός χώρος, παρ' όλα αυτά το μεγαλύτερο μέρος της Μονής κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες. 

Φωτιές: Στάχτη πάνω από 400.000 στρέμματα γης μέσα σε τρεις ημέρες!

Η Πυροσβεστική εκκένωσε άμεσα το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, καθώς η φωτιά ολοένα και πλησίαζε / Φωτογραφία eurokinissi

Η φωτιά έφτασε στο Μοναστήρι χθες στις 15:00 και η Πυροσβεστική το εκκένωσε άμεσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top