Φωτιά στη Μακρακώμη: Εντολή εκκένωσης για το χωριό Βίτωλη

Κάηκαν πέντε ποιμνοστάσια, ελαιόδεντρα και φυστικόδεντρα

Μάχη με τις πύρινες φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στην περιοχή της Μακρακώμης, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έγινε τεράστιο και κινείται πλέον απειλητικά σε ολόκληρη την περιοχή.

Πυρκαγιές: O χάρτης με τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

Πυροσβέστες και κάτοικοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή να επεκταθούν οι φλόγες σε κάποια σπίτια και εγκαταστάσεις. Το μέτωπο έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και κινείται απειλητικά προς δύο κατευθύνσεις:

  • το ένα κινείται βορειοδυτικά της Μακρακώμης και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσούκα που απέχει περίπου στα 600 μέτρα
  • το άλλο μέτωπο κινείται δυτικά και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση κινείται προς το χωριό Βίτωλη από το οποίο απέχει 1.000 μέτρα

«Είναι μεγάλη φωτιά. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουν κάθε προσπάθεια και οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις αλλά είναι πολύ δύσκολα» είπε ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χατζής, στο ΑΠΕ.

Εντολή εκκένωσης για το χωριό Βίτωλη της Μακρακώμης

Στις 19:00 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Βίτωλη, ενώ εκεί συγκεντρώθηκαν όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Οι φλόγες έκαψαν πέντε ποιμνιοστάσια κατά μήκος του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου, καθώς και ελαιόδεντρα και φυστικόδεντρα.

Το χωριό ωστόσο δεν κινδυνεύει και οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεσημεριανές ώρες σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Μακρακώμη Φθιώτιδας επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα ενώ επιχείρησαν περιοδικά 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Από τις πρωινές ώρες εκδόθηκε μέσω του 112, ένα (1) προειδοποιητικό μήνυμα για την ενημέρωση των πολιτών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top