Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς σε Ψαχνά και Νέα Αρτάκη

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το κατασβεστικό έργο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Ψαχνά Ευβοίας / βίντεο ΕΡΤ

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στη Νέα Αρτάκη και στα Ψαχνά στην Εύβοια, αφού η μάχη με το πύρινο μέτωπο συνεχίζεται και σήμερα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάνοντας το κατασβεστικό έργο δυσκολότερο. 

Ψαχνά: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στη Νέα Αρτάκη και στα Ψαχνά Ευβοίας, αφού η μάχη με το πύρινο μέτωπο συνεχίζεται και σήμερα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάνοντας το κατασβεστικό έργο δυσκολότερο / Φωτογραφία eurokinissi

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η καταστροφική μανία της φωτιάς έχει κάψει πευκοδάσος και έχει επεκταθεί σε ελαιοπερίβολα, πτηνοτροφεία και χοιροτροφεία, δίχως ωστόσο να έχει γίνει ακόμα αποτίμηση των ζημιών.

Μάχη με τις φλόγες σε Βοιωτία, Έβρο και Εύβοια - Τα πύρινα μέτωπα

Αρκετές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από το πύρινο μέτωπο, έμειναν για αρκετό διάστημα χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές. Σε αρκετές περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Η καταστροφική μανία της φωτιάς έχει κάψει πευκοδάσος και έχει επεκταθεί σε ελαιοπερίβολα, πτηνοτροφεία και χοιροτροφεία, δίχως ωστόσο να έχει γίνει ακόμα αποτίμηση των ζημιών / Φωτογραφία eurokinissi

Οι άνεμοι αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 7 ή 8 μποφόρ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας και σήμερα η περιοχή βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό μαζί με την Βοιωτία και τμήμα της Φθιώτιδας.

Φωτιά στα Ψαχνά: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνονται οικισμοί

Δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής, αλλά και περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ μαζί τους βρίσκονται και Γάλλοι πυροσβέστες. Συγχρόνως από χθες το μεσημέρι βαριά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας μαζί με υδροφόρα οχήματα βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν στον περιορισμό των πύρινων μετώπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top