Ψαχνά: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά

Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star για τη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας

Μεγάλη διάσταση έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Ψαχνά Εύβοιας. Οι φλόγες κινούνται προς Βατώντα, με το 112 να ηχεί ξανά για νέες εκκενώσεις.

Φωτιά στα Ψαχνά: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνονται οικισμοί

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Εύβοια στάλθηκε στις 18:19 μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής όπου αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης και της Βατώντα να εκκενώσουν προς τη Χαλκίδα.

 

 

Η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ των περιοχών Προφήτης Ηλίας Ψαχνών και Αρτάκης.

Φωτιά τώρα στην Εύβοια

Η φωτιά που ξέσπασε στα Ψαχνά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις / Φωτογραφία Eurokinissi (Θοδωρής Νικολάου)

Νωρίτερα, στις 13:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Νότια Ψαχνά προς Ψαχνά και από Βόρεια Αρτάκη προς Αρτάκη. 

Επιχειρούν  92 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Φωτιά Ψαχνά

Φωτογραφίες Eurokinissi (Θοδωρής Νικολάου) 

Φωτιά Ψαχνά Εύβοια

«Η φωτιά συνεχίζει προς το Βατώντα και προς Αρτάκη χωρίς όμως να έχει φτάσει στο δάσος. Η κατάσταση είναι κρίσιμη», υπογράμμισε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διφύων-Μεσσαπίων και τόνισε: «Έχει κάψει εκτάσεις αλλά όχι σπίτια και εγκαταστάσεις. Είναι μακριά από σπίτια, αλλά παίρνουμε μέτρα. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και οι προσπάθειές όλων είναι μεγάλες. Περιμένουμε ενίσχυση σε εναέρια που αυτή την ώρα έφυγαν και πήγαν για ανεφοδιασμό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top