Τρέχουν να ανανεώσουν τις παλιές ταυτότητες - Πότε έρχονται οι νέες

Ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα

Εκατοντάδες πολίτες  σχηματίζουν ουρες καθημερινά έξω από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ώστε να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους πριν  μπουν στη ζωή μας οι νέες ταυτότητες. Εκτός από την πρωτεύσουσα, η  κοσμοσυρροή είναι  έντονη και σε επαρχιακές πόλεις. Οι περισσότεροι, μάλιστα, δηλώνουν απώλεια της ταυτότητας τους για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.  

MyELAS και νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας από Σεπτέμβριο

Μεγάλες ουρές πολιτών έξω από τα αστυνομικά τμήματα της πόλης, οι οποίοι συρρέουν από νωρίς τα ξημερώματα προκειμένου να προλάβουν να αντικαταστήσουν την παλιά τους ταυτότητα, πριν μπουν στη ζωή μας οι ηλεκτρονικές.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι έξω από το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή του Ιλίου, οι πολίτες περίμεναν με τις ώρες για να εξυπηρετηθούν από την υπηρεσία ταυτοτήτων. Κάποιοι είχαν μαζί τους σκαμνάκια και κάποιοι άλλοι επισκέπτονταν το τμήμα για δεύτερη φορά.  

Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες και πότε θα τις έχουμε στα χέρια μας

Τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ  αναμένεται να  γίνει η επίσημη πρώτη  παρουσίαση των νέων ταυτοτήτων και από τα μέσα του μήνα οι πολίτες θα μπορούν να τις προμηθευτούν.

Θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, και  ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια.

Εκτός από τα προσωπικά στοιχεία, θα αναγράφεται και ο ΑΜΚΑ.

Η αίτηση θα γίνεται στα αστυνομικά τμήματα, όπου μέσω ειδικών υπολογιστών  θα αποθηκεύονται βιομετρικά στοιχεία και η ψηφιακή υπογραφή.

Ωστόσο, ο πολίτης δε θα την παραλαμβάνει αμέσως, καθώς η διαδικασία έκδοσης  θα είναι η ίδια με αυτή που τηρείται για τα διαβατήρια. Δηλαδή τα στοιχεία θα αποστέλλονται στα κεντρικά και μετά από λίγες μέρες οι πολίτες θα μπορούν να τις παραλαμβάνουν από τα αστυνομικά τμήματα  που ανήκουν.

Όσο για το περίφημο... τσιπάκι, δε θα έχει σίγουρα σύστήματα γεωντοπισμού, ούτε βεβαίως μεταφυσικού τύπου παρενέργειες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top