MyELAS και νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας από Σεπτέμβριο

Και νέα διαβατήρια από το 2024

«Στόχος μας είναι ασφάλεια παντού και ασφάλεια για όλους με έμφαση στη μικρή εγκληματικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών», είπε ο Νότης Μηταράκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ / Βίντεο: ΑΝΤ1

Νέες ταυτότητες, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, αλλά και εφαρμογή MyELAS για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με τον πολίτη, ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Το σχέδιο Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις των κομμάτων

Παράλληλα, είπε πως το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα προχωρήσει η έκδοση νέων διαβατηρίων.

«Σχεδιάζουμε να φέρουμε την αστυνομία στο κινητό του πολίτη, με την εφαρμογή του MyELAS, με πρόσβαση σε εφαρμογή αιτήσεων και ηλεκτρονικών ραντεβού για κάθε υπηρεσία που τον αφορά», είπε και προανήγγειλε την αναμόρφωση του υπάρχοντος σχεδιασμού στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Επισκέφτηκε το ΑΤ Ομόνοιας τα μεσάνυχτα ο Μηταράκης

Ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε παράλληλα:

- προσλήψεις 200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα Αστυνομικά Τμήματα,

- ενδυνάμωση της ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και αποτροπής της ενδοσχολικής, ρατσιστικής βίας και εφηβικής παραβατικότητας

Αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών για το καλοκαίρι 2023 

- κάμερες σε αστυνομικούς και περιπολικά.

Ο υπουργός πρόταξε την καθημερινότητα λέγοντας πως «βασική μας προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπιση και πρόληψη της μικρής εγκληματικότητας. Της αντικοινωνικής συμπεριφοράς που εκφράζεται με πολλούς τρόπους και δυσχεραίνει τον τρόπο ζωής μας».

Εξάλλου, ροανήγγειλε ότι η Τροχαία θα στηριχθεί με προσωπικό, να βγει στους δρόμους: «Εξοπλισμένοι με tablets, με πλήρη διασύνδεση.

Ώστε να μπορεί να καταλογίζει άμεσα διοικητικά πρόστιμα τα οποία θα μεταβιβάζονται στο taxis, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των πόλεων».

Σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική, ο υπουργός ανέφερε πως θα ενισχυθεί η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας καθώς και οι απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. 

Αναφορά με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ο κ. Μηταράκης, ανέφερε ότι θα προχωρήσει «η ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων σε συνεργασία με το Υπ. Δικαιοσύνης. Η εφαρμογή της κατάθεσης με τηλεδιάσκεψη με στόχο τον περιορισμό των μεταγωγών, καθώς χρειαζόμαστε αστυνομικούς ενεργούς στο πεδίο, να προστατεύουν τους πολίτες και όχι εγκλωβισμένους πίσω από γραφεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top