Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Το σχέδιο Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις των κομμάτων

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι εντελώς αρνητικό το ΠΑΣΟΚ  

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Το σχέδιο Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις (video Star)   

Η συζήτηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα ξανάρχισε, μετά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, άνοιξε ξανά το θέμα της ίδρυσης ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μεγάλη μεταρρύθμιση του άρθρου 16. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι θέλει να υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εντελώς αρνητικό με τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.  

Το σχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια χωρίς αναθεώρηση Συντάγματος

Η συζήτηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα μόλις ξανάρχισε, μετά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή.  

«Να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα… Κάτι τέτοιο θα ξεκαθάριζε την κατάσταση στο σημερινό τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και θα προετοίμαζε το δρόμο για τη μεγάλη μεταρρύθμιση του άρθρου 16. Και σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε άμεσα» τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.  

Αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών για το καλοκαίρι 2023 

«Κλειδί» το άρθρο 28 του Συντάγματος

«Κλειδί» για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων μπορεί να αποδειχθεί το άρθρο 28 του Συντάγματος που αφορά τις διακρατικές συμφωνίες. Με απλά λόγια, αν αλλάξει το Σύνταγμα, θα μπορούσε να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο σε συμφωνία της Ελλάδας με άλλο κράτος, ενώ την εποπτεία των όρων λειτουργίας που θα συμφωνηθούν θα έχει η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. 

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια θέμα ταμπού για κάποιους και φυσικά οι γνώμες είναι μοιρασμένες.   

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ,  το συζητά υπό όρους το ΠΑΣΟΚ  

«Το ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης εκ του βήματος με αλλαγή του Συντάγματος. Ζήτησε υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, περιορισμό της πρόσβασης στην παιδεία, ιδιαίτερα των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, εκφράζοντας την αντίθεση του κόμματός του.    

Το παρασκήνιο της παραίτησης της Πόπης Τσαπανίδου  

Παράθυρο ανοιχτό για συμφωνία υπό προϋποθέσεις, άφησε όμως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Μην περιμένετε να δεχθούμε ως ισότιμα πανεπιστήμια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, που θα βάλουν απλά μια ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων» διαμήνυσε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top