Χανιά: 3 εκατομμύρια ευρώ σε offshore έκρυβε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Οι εννέα κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Κυριακή

Εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρείες είχε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που εξαρθρώθηκε στα Χανιά. Οι εννέα κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Κυριακή.

Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ ερευνούσαν έξι μήνες την υπόθεση και κατάφεραν να εντοπίσουν τρία εκατομμύρια ευρώ κρυμμένα σε offshore εταιρείες που διατηρούσε εδώ και 6 χρόνια το κύκλωμα εμπορίας βρεφών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γωγώς Αποστολάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Χανιά: Έρευνα για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Τώρα η αστυνομία σε συνεργασία με τον ΣΔΟΕ επιχειρεί να μπλοκάρει τα ποσά αυτά και να τα κατασχέσει, καθώς πρόκειται για χρήματα που λάμβαναν από πελάτες που παράγγελναν μωρά, τα οποία κυοφορούσαν παράνομα αλλοδαπές παρένθετες μητέρες

Το κύκλωμα κοστολογούσε έως και 120.000 ευρώ την κάθε ζωούλα. Οι εννέα κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Κυριακή. Ανάμεσά τους, ο 73χρονος γυναικολόγος φερόμενος ως αρχηγός, ένας 44χρονος εμβρυολόγος, μία βιολόγος, δύο υπάλληλοι του κέντρου, αλλά και μία αλλοδαπή με ένα βρέφος 9 ημερών, η οποία συνελήφθη στην Αθήνα ενώ ταξίδευε με μια ομοεθνή της για να πουλήσουν το νεογέννητο.

Όπως είπε πάντως ο συνήγορος του γυναικολόγου «μοναδικός του στόχος ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που είχαν στόχο να γίνουν γονείς». Εντωμεταξύ, όπως αποκαλύπτεται, το κύκλωμα φαίνεται να έχει εξαπατήσει και πάνω από 400 ζευγάρια με ψεύτικες εξωσωματικές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top