Καβάλα: Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία και ύψωσε τη βουλγάρικη

Διέφυγε από την Ελλάδα και συνελήφθη στη Βουλγαρία

Ένας 35χρονος Βούλγαρος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, ο οποίος υπέστειλε την ελληνική σημαία και ανέβασε τη σημαία της Βουλγαρίας στον επιβατικό λιμένα «Απόστολος Παύλος». Ο άνδρας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας με τις κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημεία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας.

Καβάλα: Παράσυρση γυναίκας που εργαζόταν στην καθαριότητα του δήμου

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές Αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησε να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό καθώς φέρεται να είναι μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης που πρεσβεύει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα. 

Έφυγε παράνομα από την Ελλάδα και συνελήφθη στη Βουλγαρία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βουλγαρικές Αρχές συνέλαβαν τον 35χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, που έφυγε παράνομα από τη χώρα μας παρά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλει οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετακινήθηκε με το αυτοκίνητό του στη Δράμα και προσπάθησε να περάσει χωρίς πινακίδες από το συνοριακό σταθμό της Εξοχής. Οι αστυνομικοί τον εμπόδισαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ο ίδιος όμως ανέπτυξε ταχύτητα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και πέρασε. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές τον καταδίωξαν μέχρι το βουλγαρικό συνοριακό φυλάκιο. Ο 35χρονος άντρας έσπασε κι εκεί την προστατευτική μπάρα και εισήλθε στο βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλγαρικές αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το αυτοκίνητό του. Η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας έχει συντάξει δικογραφία σε βάρος του 35χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της φθοράς δημόσιας περιουσίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top