Πάτρα: Δώρα ζωής από τη 14χρονη Χριστίνα - Λήπτες δύο νέοι άνθρωποι

Οι γονείς της αποφάσισαν να προσφέρουν τα όργανά της

Δώρα ζωής σε δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη χάρισαν οι γονείς της 14χρονης Χριστίνας, αποφασίζοντας να προσφέρουν τα όργανά της. Η νεαρή κοπέλα έδινε μάχη για τη ζωή της επί τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, μετά από ατύχημα που είχε. 

Πάτρα: Ντυμένοι στα λευκά αποχαιρέτησαν τη 14χρονη Χριστίνα

Λήπτες των κερατοειδών της 14χρονης είναι μία 29χρονη κι ένας 28χρονος. Οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από την ομάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Οφθαλμολογίας ΑΠΘ, διευθυντή της Κλινικής, Νικόλαο Ζιάκα.

H 14χρονη Χριστίνα επέβαινε σε μηχανάκι που οδηγούσε ένας 16χρονος. ΙΧ εμβόλισε το μηχανάκι με αποτέλεσμα η 14χρονη να τραυματίστει πολύ σοβαρά και να καταλήξει μετά από πολυήμερη μάχη στη ΜΕΘ

«Η μία μεταμόσχευση στην 29χρονη έγινε χθες, ενώ σήμερα έγινε η μεταμόσχευση στον 28χρονη λήπτη. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλο αυτό είναι οι γονείς της 14χρονης, που αποφάσισαν να δωρίσουν ζωή στους συνανθρώπους μας. Μετά τη συγκεκριμένα δωρεά ξεκίνησε ένα “κύμα” δωρεάς οργάνων, καθώς αναμένεται σήμερα να γίνουν άλλες δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από μία δότρια 58 ετών σε έναν 60χρονο λήπτη, καθώς και από μία 70χρονη δότρια σε έναν 80χρονο λήπτη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο μέσα στην εβδομάδα. Μακάρι να διαρκούσε αυτό το “ ρεύμα” δωρεάς οργάνων, αλλά δυστυχώς διαρκεί λίγο», επεσήμανε ο κ. Ζιάκας.

Πάτρα: Χαρίζει ζωή σε Ελλάδα, Ιταλία και Αυστρία η 14χρονη Χριστίνα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από την αρχή του έτους, όπως σημειώνει ο κ. Ζιάκας, «έχουν γίνει 25 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 14χρονης Χριστίνας προέκυψαν έξι μεταμοσχεύσεις μόλις μέσα σε μία εβδομάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top