Έρευνα για επιχειρήσεις που λειτουργούν σε παραλίες σε Πάρο και Σέριφο

Την έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Δεν έχουν τέλος οι παράνομες οικοδομικές εργασίες στα νησιά των Κυκλάδων

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έδωσε εντολή να διενεργηθεί διπλή έρευνα από την εισαγγελία πρωτοδικών Σύρου για επιχειρήσεις που λειτουργούν σε παραλίες της Πάρου και της Σερίφου.

Για τη Σέριφο, η εισαγγελέας απέστειλε στην εισαγγελία πρωτοδικών Σύρου δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο δήμαρχος Σερίφου καταγγέλλει μέσω Facebook ότι ο Δήμος σφράγισε για παρανομίες (παράνομα κτίσματα, χρήση αιγιαλού χωρίς άδεια) γνωστή επιχείρηση του νησιού στην παραλία Γάνεμα και αυτή άνοιξε ξανά με την ανοχή αρμόδιων υπηρεσιών.

Το ΣτΕ «έκοψε» τουριστική επένδυση στην Πάρο

Η εισαγγελέας ζητά να διενεργηθεί έρευνα και διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Για τις καταγγελίες που αναφέρονται σε καταλήψεις τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της αναφέρει: «Σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της».

Πάρος: Αδειάζουν τον υδροβιότοπο για να χτίσουν πολυτελή βίλα

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος του τότε αντεισαγγελέα του ΑΠ Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου αφορούσε τον αιγιαλό και έδινε οδηγίες σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας να ελέγχουν και να διώκουν όσους διαπράττουν αδικηματα. Χαρακτηριστικά ο αντεισαγγελέας ανέφερε: «με την κραταιά εισαγγελική πυγμή μας, πρέπει να καταστήσουμε τοις πάσι εμφανές, έστω και δια κυρώσεων και δια πράξεων δικονομικού καταναγκασμού, ότι κύριος προορισμός των κοινοχρήστων πραγμάτων είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού προς αυτά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top