Η UNESCO θρηνεί για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Η παρακαταθήκη που αφήνει

Η Unesco πενθεί για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η είδηση του οποίου σκόρπισε θλίψη στον διεθνή Οργανισμό στο Παρίσι. 

Μ. Βαρδινογιάννη: «Έμπαινα στα χειρουργεία για να εμψυχώσω τους γιατρούς»

Η αγάπη και ο απόλυτος σεβασμός κυριαρχούν στις καρδιές όλων στην Unesco, που τη γνώριζαν από το 1999, όταν διορίστηκε Πρέσβυς Καλής Θελήσεως και τη θαύμαζαν για τη δράση και το έργο της. Κάτι που εισεπράττε όχι μόνο από την γενική διευθύντρια του Οργανισμού Οντρέ Αζουλέ, αλλά και από την πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, με την οποία είχαν αναπτύξει μια ισχυρή φιλία. 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Οι άγνωστες ιστορίες με τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Η κ.Αζουλέ είπε το δικό της «αντίο» με ένα μήνυμα στα ελληνικά στο Twitter: «Η απουσία της είναι ήδη έντονη σε όλους μας. Αιωνία της η μνήμη». 

Συγκινητική και η ανάρτηση της Νανάς Μούσχουρη στο Facebook: «Μαριάννα μου γλυκιά, αγαπημένη μου φίλη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγες έτσι σιωπηλά... Το έργο σου μέσα από την "Ελπίδα" είναι και θα παραμείνει για πάντα η μεγάλη σου συνεισφορά, η σφραγίδα σου στη ζωή μας και στο μέλλον.  Αγαπημένη μου φίλη θα σε αισθάνομαι πάντα δίπλα μου».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έδωσε πνοή στο όραμα της προσφοράς

Η μοναδική Ελληνίδα Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO αφήνει παρακαθήκη ένα σημαντικό έργο, αναγνωρισμένο παγκοσμίως, κάνοντας την Ελλάδα να λάμπει περισσότερο.

Στις 16 Ιουνίου 2023, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, λουσμένο με μπλε και λευκά φώτα, προς τιμήν των χρωμάτων της σημαίας μας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η μοναδική Ελληνίδα Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, τιμήθηκε για τα 25 χρόνια της προσφοράς της στον οργανισμό.  Με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο στάθηκαν μπροστά της, αναγνωρίζοντας το όραμά της 

Από το 1999, υπηρέτησε με αφοσίωση τα ιδεώδη της Unesco. Στην εμβληματική εκδήλωση του Ιουνίου προς τιμήν της έγινε ειδική μνεία στο βραβείο Νέλσον Μαντέλα που της απένειμε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το 2020. Μια παγκόσμια τιμητική διάκριση, που απονέμεται κάθε πέντε χρόνια σε κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.  

Η μεγάλη Ελληνίδα αφοσιώθηκε έντονα και με πάθος στην εθνική υπόθεση της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για τη διασφάλιση του Οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top