Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Τα συγκινητικά λόγια για τους αγώνες της κατά του παιδικού καρκίνου

Τα συλλυπητήρια μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη/ Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες, εξέφρασαν τη θλίψη τους και εξήραν το πλούσιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Με συγκινητικά λόγια για το έργο και την πολυετή προσφορά της αποχαιρετούν τη σπουδαία γυναίκα, πολιτικοί και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Για τους αγώνες της κατά του παιδικού καρκίνου, για τα δικαιώματα των παιδιών, τα προβλήματα των γυναικών, την προσφορά της στο κοινό καλό, μιλάει στο συλληπητήριο μήνυμά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφήνει πίσω της πολυσχιδές και βαρυσήμαντο έργο, στα χνάρια των μεγάλων ευεργετών του τόπου. Αλλά κυρίως ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, σθένους, μαχητικότητας, ευγένειας και καλοσύνης, πολύτιμο για την κοινωνία μας» δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Από τον Θεό ζήτησα μόνο μία αγαπημένη οικογένεια»

«Ταύτισε την παρουσία της με την προσφορά στον άνθρωπο και ειδικά στα παιδιά», τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά στην αγάπη της για τους μικρούς ήρωες της ζωής.

«Η ''Ελπίδα'' θα δίνει πάντα ελπίδα στους ανήλικους μαχητές που μάχονται για τη ζωή. Χάρη σε αυτήν, εκατοντάδες παιδιά έχουν, ήδη, νικήσει τον καρκίνο που τα χτύπησε στο ξεκίνημα της διαδρομής τους. Ενώ πολλά άλλα, θα ξαναπιάσουν, σύντομα, το νήμα της συνέχειας στο ταξίδι τους ακολουθώντας στην Ελλάδα τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες θεραπείες. Έχοντας, μάλιστα, δίπλα τους τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπήρξε μια ξεχωριστή διεθνής προσωπικότητα,  αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την τίμησε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα για το 2020, αναγνωρίζοντας έτσι των αγώνα της κατά του παιδικού καρκίνου» συμπλήρωσε. 

Την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια και την αγάπη της για την Ελλάδα ξεχωρίζει στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.  «Ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO έθεσε στο επίκεντρο του ανθρωπιστικού της έργου την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήταν πολύτιμος αρωγός σε κάθε μεγάλη εθνική υπόθεση, όπως το αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα».

«Αν κάτι χαρακτήριζε τη Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, αυτό ήταν η αγκαλιά, μια τεράστια αγκαλιά αγάπης, καλοσύνης, νοιαξίματος για την οικογένεια, για τα παιδιά, για τα παιδιά όλου του κόσμου. Το έργο που αφήνει πίσω της, η προσφορά της είναι η προσφορά μιας μεγάλης Ελληνίδας που θα την θυμόμαστε για πάντα με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Έφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

«Ήταν ένας φωτεινός άνθρωπος, μια γυναίκα που χρησιμοποίησε τις δυνατότητες που η ζωή της έδωσε για το καλό» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. «Ήταν ένας άγγελος. Ένας άνθρωπος που βοήθησε όλη της τη ζωή χιλιάδες συμπολίτες της και κυρίως μικρά παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους να βρουν την υγεία τους», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Αφιέρωσε τη ζωή της, την αγάπη και την προσπάθειά της να φροντίσει να περιθάλψει αυτά τα παιδιά». ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Θλίψη για τον θάνατό της 

Δεκάδες είναι τα συλληπητήρια μηνύματα που φτάνουν στην οικογένεια και από το εξωτερικό. Επιμνημόσυνη δέηση στον Πατριαρχικό Νααό του Αγίου Γεωργίου τέλεσε το πρωί ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρος ενώ για την πολύτιμη φίλη του, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. 

Συντετριμμένος ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός που τους συνέδεε μακροχρόνια φιλία. «Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω, καταλαβαίνετε, με τη Μαριάννα ήταν πώς να σας το πω, σπουδαία γυναίκα», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Το «αντίο» της Κέρι Κένεντι στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η Κέρι Κένεντι, κόρη του Αμερικανού πολιτικού Ρόμπερτ Κένεντι που συνεργάστηκε μέσω του ομώνυμου ιδρύματός της με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη την αποχαιρέτησε μιλώντας για το έργο της. 

«Παγκόσμια πρωταθλήτρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, άγγελος των παιδιών με καρκίνο, υπέρμαχος των προσφύγων και πρέσβειρα της UNESCO, πραγματικά ''έκανε ευγενική τη ζωή αυτού του κόσμου''».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top