Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί σκοπό ζωής για μένα

«Το μόνο που ζήτησα από τον Θεό είναι μια αγαπημένη οικογένεια»

«Η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι», είχε δηλώσει η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε δήλωσή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τον Δεκέμβριο του 2022

«Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί για εμένα ένα όραμα και σκοπό ζωής, έναν διαρκή αγώνα», δηλώνει η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε μια εκ βαθέων συνέντευξή της στον Εθνικό Κήρυκα.

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με πρωτοπόρο δράση ενάντια στον παιδικό καρκίνο, μίλησε για όλα: για την οικογένειά της, για τη γνωριμία και τον γάμο με τον μεγάλο Έλληνα ευεργέτη, κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, για τη μητέρα της, αλλά, φυσικά, και για το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«ΕΛΠΙΔΑ»: Έφυγε στα 5 του από καρκίνο - Το μήνυμα που έστειλε στη μαμά του

Η μητέρα και γιαγιά Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Νιώθω στα αλήθεια ευλογημένη που ο Θεός με αξίωσε να γίνω μητέρα πέντε παιδιών υπέροχων, τα οποία με τη σειρά τους έχουν πια αποκτήσει τις δικές τους οικογένειες, και μου έχουν χαρίσει εγγόνια αλλά και δισέγγονα. Η οικογένειά μου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω στη ζωή μου. Η αγάπη που είχα και έχω για τα παιδιά μου πολλαπλασιάστηκε με την απόκτηση των εγγονών μου!», δηλώνει η τιμηθείσα με την ύψιστη διάκριση για την ανθρωπιστική προσφορά, το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα 2020 από τον ΟΗΕ, κυρία Βαρδινογιάννη.

H Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε μία σπάνια εξομολόγηση: Αυτή είναι η ζωή μου

Η κα Βαρδινογιάννη στα Θυρανοίξια του Ι. Ναού της Αγίας Άννης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ». Η εκκλησία αποτελεί δωρεά της Οικογένειας Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η κα Βαρδινογιάννη στα Θυρανοίξια του Ι. Ναού της Αγίας Άννης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ». Η εκκλησία αποτελεί δωρεά της Οικογένειας Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η ίδια συμπληρώνει, ωστόσο, πως «όσο και να μεγαλώσει ένα παιδί, η αγάπη και έγνοια της μάνας δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Ο ρόλος αυτός δεν αλλάζει ποτέ. Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα, δεν είσαι πια ο ίδιος άνθρωπος: είσαι μάνα. Θα έλεγα πως ίσως με τα εγγόνια γίνεσαι δύο φορές μάνα!».

«Οφείλω τα πάντα στη μητέρα μου»

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εξομολογείται πως οφείλει τα πάντα στη μητέρα της: «Ό,τι έχω καταφέρει στη ζωή μου το χρωστώ σε εκείνη. Ηταν ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτόμυαλος και σίγουρα πολύ μπροστά από την εποχή της. Επέμενε να σπουδάσω, να μάθω ξένες γλώσσες και να ταξιδέψω. Παράλληλα, μου δίδαξε τι σημαίνει αγάπη, αλληλεγγύη, προσφορά στον συνάνθρωπο και το «μάθημα» αυτό καθόρισε την πορεία της ζωής μου. Με δίδαξε πάνω από όλα με το παράδειγμά της, παρά με τα λόγια της. Με τη στάση ζωής της, με την ανοιχτή αγκαλιά της, την ειλικρίνεια, το ήθος και την καλοσύνη της».

«Ελπίδα»: Από τους θαλάμους νοσηλείας και τις επώδυνες θεραπείες στα θρανία

«Ήταν και παραμένει ο φωτεινός φάρος που οδήγησε τα βήματα της ζωής μου και ακόμα και σήμερα η αγάπη της είναι το «φυλαχτό» σε κάθε δυσκολία της ζωής», σημειώνει.

«Το μόνο που ζήτησα από τον Θεό…»

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξομολογείται πως η ζωή της εξελίχθηκε με έναν τρόπο που ποτέ δεν είχε φανταστεί η ίδια.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Στόχος μας 4 στα 4 παιδιά να γίνονται καλά»

«Η μόνη επιθυμία, το μόνο που ζήτησα από τον Θεό ήταν να έχω μια αγαπημένη οικογένεια. Η οικογένεια και τα παιδιά μας ήταν για εμένα και τον Βαρδή η πυξίδα και η απόλυτη προτεραιότητά μας. Οι αρχές και αξίες με τις οποίες είχαμε και οι δύο μεγαλώσει είναι νομίζω αυτό που κράτησε την οικογένειά μας ενωμένη και τους δυο μας με τα πόδια μας στη γη. Επίσης, ό,τι καταφέραμε το καταφέραμε με πολύ κόπο, πολλή δουλειά και έχοντας περάσει πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Το «φαίνεσθαι» δεν μας ενδιέφερε ποτέ», ξεκαθαρίζει.

«Ο Βαρδής καθόρισε τη ζωή μου»

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης γνωρίστηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία.

«Εγώ ήμουν ακόμα μαθήτρια Γυμνασίου όταν πρωτογνωριστήκαμε. Παντρευτήκαμε κάποια χρόνια αργότερα, αλλά από το πρώτο βλέμμα που ανταλλάξαμε και οι δύο νιώσαμε πως ο δρόμος της ζωής μας θα ήταν κοινός. Ο Βαρδής καθόρισε τη ζωή μου, ήταν και είναι τα πάντα για εμένα. Η αγάπη και το δέσιμο που μας ένωσε και μας ενώνει δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λέξεις», θυμάται η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO.

O κ. Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης και η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

O κ. Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης και η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Σίγουρα το ότι καταφέραμε να είμαστε συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας μοιραστεί χαρές αλλά και λύπες, επιτυχίες αλλά και μεγάλες δοκιμασίες ήταν και αποτέλεσμα συνειδητής προσπάθειας να είμαστε πάντα ο ένας στο πλευρό του άλλου με σεβασμό, ειλικρίνεια και κατανόηση», δηλώνει η κυρία Βαρδινογιάννη.

«Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί όραμα και σκοπό ζωής για μένα»

«Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί για εμένα ένα όραμα και σκοπό ζωής, έναν διαρκή αγώνα».

Επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην ΕΛΠΙΔΑ 

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η κυρία Βαρδινογιάννη το έργο ζωής της με την «Ελπίδα» για τη μάχη ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

Η κα Βαρδινογιάννη στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι με την ευκαιρία της έναρξης του 70ου Επετειακού Έτους της UNESCO που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Νelson Mandela

Η κα Βαρδινογιάννη στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι με την ευκαιρία της έναρξης του 70ου Επετειακού Έτους της UNESCO που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Νelson Mandela

«Πριν από 32 χρόνια δεσμεύτηκα να σταθώ στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους, όχι μόνο στηρίζοντάς τους οικονομικά, αλλά πρωτίστως σαν μάνα. Ανοίγοντας την αγκαλιά και την καρδιά μου για εκείνους. Από την πρώτη στιγμή λοιπόν φρόντισα να είμαι παρούσα: στη Μονάδα Μεταμόσχευσης, στην Ογκολογική Μονάδα, στον Ξενώνα, στα χειρουργεία. Γνωρίζω τους γονείς και τα παιδιά με τα μικρά τους ονόματα. Κάθε πρωί το πρώτο τηλεφώνημα είναι στην Ογκολογική Μονάδα για να ενημερωθώ πώς πάνε τα παιδιά μας και για κάθε λεπτομέρεια της λειτουργίας της Μονάδας. Η «ΕΛΠΙΔΑ» είναι η καθημερινότητά μου, είναι ουσιαστικό κομμάτι της ζωής μου», δηλώνει η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Τι απάντησε στο εάν υπήρξε δυσκολία που τη λύγισε

«Ποτέ». Αυτή είναι η απάντηση που δίνει η κυρία Βαρδινογιάννη στο εάν υπήρξε δυσκολία που τη λύγισε.

Η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με αποθεραπευμένα παιδιά στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα

Η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με αποθεραπευμένα παιδιά στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα

«Ποτέ δεν το έβαλα κάτω, δεν άφησα καμία δυσκολία, κανένα εμπόδιο να με λυγίσει. Ίσα ίσα κάθε δυσκολία, με δυνάμωνε ακόμα περισσότερο. «Η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή δεν είναι να μην πέσεις, αλλά να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις». Η φράση αυτή του Νέλσον Μαντέλα αποτελεί για εμένα οδηγό και πυξίδα ζωής», αναφέρει.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στον Εθνικό Κήρυκα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top