Έφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Video από το  αφιέρωμα στην «ΕΛΠΙΔΑ» και στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη από την  εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» 

Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 80 ετών  η Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»  και Ελληνίδα πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, σκορπώντας θλίψη στο πανελλήνιο.   

 

Η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη: 

«Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή  τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο». 
  

Τιμητική εκδήλωση της UNESCO στο Παρίσι για τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας. Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

Ήταν  παντρεμένη με τον επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, αντιναυάρχου ε.α. ΠΝ και προέδρου της Motor Oil με τον οποίο έφεραν στον κόσμο 5 παιδιά,  τον  Γιάννη, τη Χριστιάνα, τον Γιώργο, τον  Νίκο και τη Βαρδιάννα .

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική  και κοινωνική δράση, ως     ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη  στην απονομή του βραβείου Νέλσον Μαντέλα

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη  στην απονομή του βραβείου Νέλσον Μαντέλα 

Παιδικός καρκίνος: Τα συγχαρητήρια Δένδια στο Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Δραστηριοποιήθηκε επίσης ως μέλος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», κ.ά. 

Μ. Βαρδινογιάννη: Οραματιζόμαστε έναν κόσμο ενωμένο για τη νέα γενιά

Έγραψε το βιβλίο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα : Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Προσφορά αλληλεγγύης από το ίδρυμα «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη» & την ΕΛΠΙΔΑ

 

Τιμήθηκε από την Γαλλική Προεδρία ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής. Το 2015 προήχθη στη τάξη των Αξιωματικών της Λεγεώνος Τιμής.

Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα.

Ο ΟΗΕ απένειμε στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη το βραβείο Nelson Mandela 2020
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top