Οι 5 καλύτερες παραλίες στη μαγευτική Σέριφο

Καλοκαιρινές διακοπές στο παραδοσιακό νησί με την απαράμιλλη ομορφιά

H Σέριφος είναι ένας προορισμός που δύσκολα αποφασίζεις να αποχωριστείς. Πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά κυκλαδίτικα νησιά, με σπάνια ομορφιά, γευστικό φαγητό και ήρεμη ατμόσφαιρα, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές μακριά από τον μαζικό τουρισμό.

Τήνος: Διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων

Το νησί έχει πολλές επιλογές από παραλίες, φαγητό και κόστος διαμονής. Μάλιστα, το ιδιαίτερα προσεγμένο και καθαρό κάμπινγκ του νησιού, ενδείκνυεται για πιο οικονομικές διακοπές.

Πρωτεύουσα είναι η γραφική Χώρα της Σερίφου, που θα σας μαγέψει με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της, στην οποία θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και φυσικά σε διασκέδαση. 

Αμοργός: Καλοκαιρινές διακοπές στο νησί του απέραντου γαλάζιου

Οι πέντε καλύτερες παραλίες στη Σέριφο

Η Σέριφος έχει πάνω από 70 παραλίες, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του νησιού, είναι η άγονη ακτή και τα καταγάλανα νερά, ενώ αισθητή είναι η απουσία βλάστησης.

Εμείς σας προτείνουμε τις πέντε πιο όμορφες παραλίες της Σερίφου που πρέπει να επισκεφθείτε:

Άγιος Σώστης

Πρόκειται για μία διπλή, όμορφη παραλία, που βρίσκεται σε μία πολύ γραφική τοποθεσία. Προσεγγίζεται σχετικά εύκολα, ενώ συνδυάζει άμμο και βότσαλο. Έχει λίγα αρμυρίκια που προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους, αλλά γενικότερα η παραλία είναι ανοργάνωτη, οπότε αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα. 

Ψιλή Άμμος

Με το που την πρωτοσυναντήσετε θα σας γοητεύσει η ομορφιά της, αφού θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ένα εξωτικό νησί. Συνδυάζει τη λευκή άμμο με τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, ενώ το ποταμάκι που χύνεται στην παραλία κάνει ακόμη πιο δροσερά τα νερά. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά θα βρείτε φυσική σκιά και κάποια ταβερνάκια για να απολαύσετε το γεύμα σας. 

Γάνεμα

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Συνδυάζει την όμορφη αμμουδιά με τα πεντακάθερα νερά, ενώ τα αρμυρίκια θα σας προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να εξοπλιστείτε με τα βασικά. 

Διακοπές με παιδιά: Οι top προορισμοί και το κόστος για το φετινό καλοκαίρι

Λιβαδάκια

Τα Λιβαδάκια είναι μια όμορφη παραλία, με καθαρά και ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι προσβάσιμη με τα πόδια για όσους μένουν στο Λιβάδι. Σε ένα τμήμα της είναι οργανωμένη, ενώ μπορείτε να βρείτε και φυσική σκιά. 

Βαγιά

Η παραλία της Βαγιάς συνδυάζει υπέροχα την άμμο με τα πεντακάθαρα και ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη σε ένα μικρό κομμάτι της, ενώ υπάρχει και μια καντίνα για τα απαραίτητα. 

Πώς να πάτε στη Σέριφο -  Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

Το δρομολόγιο Πειραιά προς Σέριφο εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 31€ και 85.70€, ανάλογα με το αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με συμβατικό πλοίο ή ταχύπλοο. Υπάρχουν 184 προγραμματισμένα δρομολόγια μεταξύ Πειραιά και Σέριφο την εβδομάδα.

Θα χρειαστείτε περίπου 2,5 ώρες έως 4,5 ώρες, ανάλογα με το πλοίο που θα ταξιδέψετε, ενώ η πιο σύντομη επιλογή θα σας πάει στο λιμάνι της Σερίφου σε 2 ώρες και 15 λεπτά. 

Καλές διακοπές, να περάσετε υπέροχα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top