Αμοργός: Καλοκαιρινές διακοπές στο νησί του απέραντου γαλάζιου

Παραλίες, διαμονή, ακτοπλοϊκά δρομολόγια - Όσα πρέπει να ξέρετε

Βάλτε φέτος στη λίστα των διακοπών σας την Αμοργό, το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων που το περιβάλλει το απέραντο γαλάζιο. Ένας προορισμός που φημίζεται για τις ξεκούραστες διακοπές που προσφέρει σε όσους τον επιλέξουν, αφού συνδυάζει εξαιρετικά τη χαλάρωση, τις οικογενειακές ή single διακοπές, τη νυχτερινή διασκέδαση και τις δραστηριότητες στη φύση. 

Τήνος: Διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων

Το γραφικό νησί των Κυκλάδων έχει δύο πολύ γνωστά λιμάνια, την Αιγιάλη και τα Κατάπολα, όπου ο επισκέπτης θα συναντήσει πληθώρα επιλογών σε ό,τι αφορά τη διαμονή, το φαγητό και τη διασκέδαση. Μία βόλτα στα ασβεστωμένα σοκάκια της Χώρας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του νησιού (σε ύψος 350 μέτρων), θα σας συναρπάσει, καθώς τα δρομάκια είναι υπέροχα διακοσμημένα, με τις βουκαμβίλιες και τα γιασεμιά να κυριαρχούν. 

Οι διακοπές στην Αμοργό συνδυάζουν υπέροχα τοπία, πεντακάθαρη θάλασσα, γευστικά τοπικά εδέσματα, υπέροχα γραφικά χωριά, για τους πιο δραστήριους πανέμορφα μονοπάτια για πεζοπορία, παραδοσιακές γιορτές και, για όσους το επιθυμούν, έντονη νυχτερινή ζωή. 

Οι πιο όμορφες παραλίες της Αμοργού

Το υπέροχο κυκλαδίτικο νησί διαθέτει υπέροχες παραλίες, με πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, που καλύπτουν όλα τα γούστα και προτιμήσεις. Κάποιες must visit παραλίες της Αμοργού είνα οι παρακάτω:

Αγία Άννα

Μία πό τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, αφού εκεί έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο», με κρυστάλλινα νερά και μαγευτική θέα και τοπίο. 

Μούρος

Πανέμορφη βραχώδης παραλία, με κρυστάλλινα νερά που αξίζει να εξερευνήσετε. Θα χρειαστεί να φροντίσετε για σκιά, καθότι δεν υπάρχουν δέντρα, ενώ για να την προσεγγίσετε και να κάνετε το μπάνιο σας θα πρέπει να διασχίσετε ένα μονοπάτι. Πάνω από τον Μούρο υπάρχει ένα ταβερνάκι με συναρπαστική θέα.  

Άγιος Παύλος

Εάν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, τότε η παραλία του Αγίου Παύλου είναι ιδανική για εσάς. Συνδυάζει άμμο με βότσαλα και παραμυθένια καταγάλανα νερά, ενώ εάν πεινάσετε, υπάρχει και ταβερνάκι.

Άγιος Παντελεήμων

Εάν έχετε επιλέξει να μείνετε κοντά στα Κατάπολα, τότε η βραχώδης παραλία του Αγίου Παντελεήμονα είναι μία καλή επιλογή. Θα την προσεγγίσετε από μονοπάτι και θα κολυμπήσετε σε ονειρεμένα γαλάζια νερά. 

Αιγιάλη

Εάν από την άλλη έχετε επιλέξει να μένετε στην Αιγιάλη, τότε η ομώνυμη παραλία που συνδυάζει λευκή ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά θα σας συναρπάσει. Μάλιστα, ένα μέρος της είναι οργανωμένο, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν μαγαζιά εκεί τριγύρω για τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας.

Μαλτέζι

Μία ακόμη οργανωμένη παραλία κοντά στα Κατάπολα, για ονειρεμένες βουτιές, η οποία είναι προσβάσιμη είτε με τα πόδια (30-40 λεπτά) είτε με καραβάκι. 

Λεβρωσσός

Παραμυθένια παραλία που συνδυάζει άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και φυσική σκιά από τα αρμυρίκια. Πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς! 

Μικρή Βλυχάδα

Η συγκεκριμένη παραλία είναι από τις πιο άγνωστες του νησιού, αφού η πρόσβαση σε αυτή γίνεται με καΐκι ή μέσα από μονοπάτι. Βρίσκεται κοντά στα Κατάπολα, είναι μοναδικής ομορφιάς και αξίζει να την επισκεφθείτε!

Παραλία της Καλοταρίτισσας

Μία από τις πιο ιδανικές παραλίες του νησιού για οικογένειες με παιδιά, αφού συνδυάζει υπέροχα τη χρυσή αμμουδιά, με τα ονειρεμένα ρηχά νερά.

Παραδείσια

Όπως το λέει το όνομά της. Είναι μία μικρή παραδεισένια παραλία, που συνδυάζει την άμμο, τα βότσαλα και τα καταγάλανα νερά. Ιδανική πρόταση για όσους επιθυμείτε χαλαρές στιγμές δίπλα στο κύμα.

Γραμβούσα και Νικουριά

Παραλίες που βρίσκονται σε νησάκια δίπλα από την Αμοργό, τις οποίες μπορείτε να προσεγγίσετε μόνο με καΐκι. Η πρώτη βρίσκεται στο νησάκι της Γραμβούσας και συνδυάζει κρυστάλλινα νερά και εξωτική ομορφιά. Ενώ η Νικουριά, το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τον Άγιο Παύλο, συνδυάζει αρκετές επιλογές για βουτιές σε παρθένα καταγάλανα νερά!

Οι καλύτερες προτάσεις για διαμονή στην Αμοργό

Στο κυκλαδίτικο νησί που το αγκαλιάζει το Αιγαίο θα βρείτε δωμάτια και ξενοδοχεία σε Αιγιάλη, Κατάπολα, Χώρα, καθώς και σε μικρότερα χωριά της Αμοργού για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Επιπρόσθετα, εάν θέλετε να μειώσετε το budget των διακοπών σας, στην Αμοργό υπάρχουν και πολύ προσεγμένα κάμπινγκ σε Αιγιάλη και Κατάπολα.

Γενικότερα τα Κατάπολα προτιμούνται περισσότερο από οικογένειες, ενώ η Αιγιάλη προσελκύει πιο νεαρές ηλικίες. 

Τέλος, βασικό μέλημά σας είναι να κλείσετε τη διαμονή σας, καθώς και τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια αρκετά νωρίς, αφού η Αμοργός είναι ένα νησί με πολύ αυξημένη ζήτηση και επισκεψιμότητα.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων για την Αμοργό 

Η Αμοργός συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Αθήνα με συχνά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η ώρα που χρειάζεται για να ταξιδέψετε από τον Πειραιά στην Αμοργό ποικίλλει, ανάλογα με το εάν θα επιλέξετε συμβατικό πλοίο (7 έως 9 ώρες) ή ταχύπλοο (5,5 έως 6,5 ώρες) και ανάλογα με το πόσα νησιά θα πιάσει. 

Μία ακόμη πρόταση είναι να πάτε στην Αμοργό από τη Νάξο. Τα δρομολόγια Νάξος -  Αμοργός είναι πολύ συχνά, ενώ εκτελούνται όλο τον χρόνο και προς τα δύο λιμάνια της Αμοργού. Το ταξίδι διαρκεί από 1,5 έως 4 ώρες, αναλόγως πάλι με ποιον τρόπο θα επιλέξετε να ταξιδέψετε και τις στάσεις του δρομολογίου. 

Τέλος, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ξεκινούν από 20€ (ανάλογα με το πλοίο και το δρομολόγιο που θα επιλέξετε) ανά άτομο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top