Δερβενοχώρια: Μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα 

Τραυματίσθηκαν πυροσβέστες στην προσπάθεια να κερδίσουν τον «πόλεμο» 

Μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star Λάμπρος Δεμερτζής, από το μέτωπο της πυρκαγιάς, στο χωριό Στεφάνη δόθηκε η μεγαλύτερη μάχη από την οποία φαίνεται όμως να κερδήθηκε και ο «πόλεμος».  

Φωτιά Δερβενοχώρια: Ο χάρτης με τα πύρινα μέτωπα - Όλες οι εξελίξεις

Πυροσβέστες, εθελοντές, πιλότοι πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ που περιφρουρούν για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες εστίες από κομμένα καλώδια, χειριστές μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων που ανοίγουν δρόμους για να φτάσουν κοντά στη φωτιά οι πυροσβέστες, έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση, προκειμένου να μην υπάρξουν δραματικές συνέπειες, σε μια επανάληψη της καταστροφής της Πάρνηθας το 2007.   

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Η μάχη να μην περάσει στην Πάρνηθα

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Η μάχη να μην περάσει στην Πάρνηθα  

Μάλιστα, η μάχη, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, είχε και 23 τραυματίες πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και 3 ακόμα με εγκαύματα.                     

Νωρίτερα υπήρξε αναζωπύρωση, η οποία προκάλεσε συναγερμό, αλλά το μέτωπο αυτό ελέγχθηκε γρήγορα προτού λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Η μάχη για την προστασία της Πάρνηθας   

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Η μάχη για την προστασία της Πάρνηθας  

Αυτή τη στιγμή πάντως η κατάσταση δείχνει να είναι καλύτερη και όλοι όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης ελπίζουν ότι μόλις πέσουν οι άνεμοι το βράδυ θα μπορέσει η φωτιά να οριοθετηθεί.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top