Φωτιές: Οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια, Ρόδο

Προσπάθεια να μην περάσει η φωτιά από τη Στεφάνη στην Πάρνηθα

Ο χάρτης με τα πύρινα μέτωπα της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια - Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

«Ανάμεικτη» είναι η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών αυτή την ώρα, καθώς άλλες από αυτές έχουν οριοθετηθεί, όπως στο Λουτράκι και άλλες, όπως στη Ρόδο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.   

Λουτράκι

Η κατάσταση είναι πολύ καλή καθώς η  πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. Εξακολουθούν όμως  να υπάρχουν εστίες στην περιοχή της πυρκαγιάς οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες δυνάμεις.

Δάκρυα και απελπισία στην πύρινη κόλαση στο Λουτράκι

Ρόδος 

Έχει μεγαλώσει αρκετά το μέτωπο της φωτιάς από Έμπωνα προς Σάλακο (όπου έγινε και η εκκένωση)  και κατευθύνεται νότια,  όπου συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρα επιχειρούν 3 τράκτορες, 1 Σινούκ, 1 Μ8, 2 Augusta Βell 214 και καταφθάνουν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, που ενισχύουν την προσπάθεια. Επιπρόσθετα αποστέλλονται 2 οχήματα από Κω και 5 από Πειραιά για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης από αύριο το πρωί. Η εικόνα είναι βελτιωμένη πάντως και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο - Εκκενώνονται χωριά και ξενοδοχείο

Λακωνία 

Η πυρκαγιά  στο Λευκόχωμα Λακωνίας, δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο, επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Επιχειρούσαν νωρίτερα 2 PZL, ένα S-64 και ένα M8.

Δερβενοχώρια 

Η μεγαλύτερη επιχείρηση στα Δερβενοχώρια γίνεται στο χωριό Στεφάνη,  ανατολικά και προς τις παρυφές της Πάρνηθας, όπου υπάρχει ένταση του φαινομένου και διεξάγονται συνδυασμένες επιχειρήσεις από αέρα και έδαφος. Εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά μέτωπα  από Στεφάνη προς Πράσινο, από Πανακτο προς Οινόη (δυτικά- βορειοδυτικά), από Παλαιοχώρι προς Αγία Σωτήρα, στο Πανόραμα (οικισμός Τιτάν), όπως επίσης υπάρχει έντονη δραστηριότητα από τις δυνάμεις για την προστασία των οικισμών, από την Μανδρα προς Κιάφα, από την Μανδρα προς Καντήλι, από το Καντήλι προς Βλυχαδα, από Γοργοεπηκοο - Κιάφα προς Βλυχάδα και νοτιοανατολικά από Τιτάν προς ΕΥΔΑΠ και από Τιτάν προς Δερβενοχώρια.

Φωτιά Δερβενοχώρια: Το πύρινο μέτωπο από το ελικόπτερο κατάσβεσης

Σε όλη την περίμετρο διεξάγονται συνδυασμένες επιχειρήσεις ενώ γίνονται και χωματουργικές εργασίες, ιδιαίτερα στο βορειοανατολικό και στο βορειοδυτικό μέτωπο για να περιοριστεί η επέκταση της φωτιάς στους ορεινούς όγκους. Συνολικά επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύονται σταδιακά από τα εναέρια που αποδεσμεύονται από Λουτρακι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top