Καύσωνας Κλέων: Δυνατότητα τηλεργασίας σε δημόσιο - ιδιωτικό τομέα 

Ειδικό ωράριο και αναβολή των ραντεβού για 13 και 14 Ιουλίου

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων από τον καύσωνα Κλέων ο οποίος θα πλήξει τις επόμενες ημέρες τη χώρα, όπως  και ειδικό ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιουλίου με ειδική εγκύκλιο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο πάντως η πραγματοποίηση ραντεβού πρέπει να αποφεύγεται συγκεκριμένες ώρες,  τα οποία θα πρέπει να επαναπρογραμματισθούν.  

Η αναβολή ρεντεβού στο Δημόσιο και άλλα μέτρα για τον καύσωνα Κλέων

Η αναβολή ραντεβού στο Δημόσιο και άλλα μέτρα για τον καύσωνα Κλέων

Καύσωνας Κλέων: Ακραίες θερμοκρασίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα στην εγκύκλιο:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) σχετικά με το επερχόμενο κύμα καύσωνα, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία περιγράφονται τα μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις ημέρες που σημειώνονται ακραία υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών κελσίου. (Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, Σάββατο 15 Ιουλίου).

Ειδικότερα, για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας. Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση».

Τα μέτρα για τον καύσωνα  Κλέων για εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Καύσωνας Κλέων: Μέτρα και για τον ιδιωτικό τομέα από το Υπουργείο Εργασίας      

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε και το Υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, με Υπουργική Απόφαση. 

Ξεκινά ο εξαήμερος καύσωνας Κλέων με θερμοκρασίες πάνω από 40°C

Ανάμεσα στα μέτρα που περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση, είναι:

1. Η υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00-17:00.

2. Η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

3. Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και τη διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησής τους από την εργασία.

4. Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

5. Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top