Λάρισα: Έπαθε σήψη και ανακοπή η 40χρονη με τον στρεπτόκοκκο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας η 40χρονη, η οποία νόσησε από στρεπτόκοκκο

Όπως είπε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Καρακούσης στον Alpha, η περίπτωση της 40χρονης είναι πολύ σοβαρή. 

Μάχη για τη ζωή της δίνει 40χρονη με στρεπτόκοκκο - Είναι μητέρα βρέφους

«Η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη, είναι βαριά. Θα δούμε, ακόμη παλεύουμε, να ξέρετε ότι έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά, μέχρι και μηχάνημα φέραμε από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο για να την υποστηρίξουμε. Τώρα για τα υπόλοιπα, τα ιστορικά και πώς έφτασε η άρρωστη εκεί πέρα μέσα, προφανώς είναι ένα εμπύημα. Εμπύημα είναι μία λοίμωξη στον πνεύμονα. Ξέρουμε ότι είναι 40 χρονών, ξέρουμε ότι θήλαζε, ξέρουμε ότι δεν είχε προβλήματα ιδιαίτερα υγείας», είπε και συμπλήρωσε:

Στρεπτόκοκκος: «Δε συνιστά πανδημία» - Τι ισχύει για τα τεστ ανίχνευσης

«Ήρθε στο νοσοκομείο εμπύρετη και με δύσπνοια. Κατευθείαν έγινε εισαγωγή στην Εντατική. Από εκεί και πέρα τώρα στη διάρκεια της νοσηλείας της στην Εντατική είχαμε και ένα επεισόδιο, έκανε και ανακοπή και αναγκαστήκαμε και κινητοποιήσαμε αυτά τα μηχανήματα υποστήριξης της καρδιακής λειτουργίας. Φέραμε το μηχάνημα μαζί με τους τεχνικούς και τους καρδιολόγους. Παλεύουμε και βλέπουμε...».

Λάρισα: Κόλλησε στρεπτόκοκκο από τα παιδιά της

Η 40χρονη μητέρα τριών παιδιών, το μικρότερο μόλις 12 μηνών, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Λάρισας σε άσχημη κατάσταση, ενώ η υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία. 

Στρεπτόκοκκος: Πώς γίνεται η διάγνωση, τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Τα πρώτα συμπτώματα τα παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα. Απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος της χορήγησε αντιβίωση. 

Όμως η υγεία της χειροτέρευε και τελικά μεταφέρθηκε την Τρίτη με υψηλό πυρετό και δύσπνοια στο νοσοκομείο. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την σταθεροποιήσουν μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου τα ξημερώματα υπέστη ανακοπή. 

Στρεπτόκοκκος Α: Mπορούν να νοσήσουν οι ενήλικες; Ποια είναι τα συμπτώματα;

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ειδική αντλία για να υποστηριχθεί η καρδιά της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη κόλλησε από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν προσβληθεί από αδενοϊό, όμως είχαν αρνητικό τεστ για στρεπτόκοκκο. 

Τεράστιες ελλείψεις στα δύο αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο

Η γυναίκα, η οποία δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Μαγιορκίνης: «Σπάνιο περιστατικό η 40χρονη. Έπαθε σήψη από τον στρεπτόκοκκο»

Για την περίπτωση της 40χρονης μίλησε στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και παθολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως είπε, πρόκειται για μια σπάνια επιπλοκη σε έναν άνθρωπο που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. 

«Είναι μια διεισδυτική λοίμωξη στρεπτόκοκκου. Φαίνεται ότι με έναν τρόπο πέρασε βαθιά μέσα στον οργανισμό και προκάλεσε αυτό που λέμε σήψη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας και να παλεύει αυτή τη στιγμή για τη ζωή της. Είναι κάτι σπάνιο. Δεν είναι περιστατικό που δεν έχουμε ξαναδεί, είναι περιστατικό που βλέπουμε κάθε χρόνο, απλά είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός το πολύ δύο χεριών σε όλη τη χώρα».

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε πως οι στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις έχουν έξαρση στην αρχή της άνοιξης και το φθινόπωρο, αλλά δε σχετίζονται με τον καιρό. 

«Δεν είναι ένα μικρόβιο που έρχεται και φεύγει, όπως η γρίπη. Άρα λοιπόν είναι καθ όλη τη διάρκεια του έτους και εάν και εφόσον κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα, δηλαδή πονόλαιμο, υψηλό πυρετό, αυτό που λέμε πυώδη αμυγδαλίτιδα θα πρέπει να πάρει αντιβίωση γιατί κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε στρεπτόκοκκο», εξήγησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top