Ομόφωνα ένοχος ο λέκτορας του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό

Δηλητηρίαζε συστηματικά τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Σε δις ισόβια όπως και πρωτόδικα καταδικάστηκε ο λέκτορας του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό / Αλήθειες με τη Ζήνα

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 51 ετών λέκτορας του ΑΠΘ.

Οι δικαστές του Εφετείου, τακτικοί και λαϊκοί, με την ετυμηγορία τους δε διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή.

«Είχα εξωσυζυγική σχέση, χωρίς αισθηματική εξάρτηση - Δεν είμαι δολοφόνος»

Το δικαστήριο απέρριψε την χορήγηση ελαφρυντικών και καταδίκασε τον 51χρονο σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης, ποινή που του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα. 

Ένοχος για τις δολοφονίες της συζύγου του και της γιαγιάς της κρίθηκε και στο Εφετείο ο λέκτορας του ΑΠΘ

Ένοχος για τις δολοφονίες της συζύγου του και της γιαγιάς της κρίθηκε και στο Εφετείο ο λέκτορας του ΑΠΘ

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της.

«Την κερνούσε δηλητήριο» - Ενοχή του 51χρονου ζήτησε ο εισαγγελέας

Οι υποψίες περί θανάτου από δηλητηρίαση επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή των σορών.

Ο λέκτορας του ΑΠΘ κατηγορείται ότι δηλητηρίαζε συστηματικά με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Ο λέκτορας του ΑΠΘ κατηγορείται ότι δηλητηρίαζε συστηματικά με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Ο 51 ετών λέκτορας κατέστη κατηγορούμενος και προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα -τον Μάρτιο του 2018- ακολούθησε η ομόφωνη καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.

Λέκτορας ΑΠΘ: «Δε ζήλευα τη σύζυγό μου, τη βοηθούσα»

Η πρωτοφανής στα ποινικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας υπόθεση έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ακροατήριο του Εφετείου, με τον κατηγορούμενο να επιμένει για την αθωότητά του, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες αβάσιμες και αναπόδεικτες.

Τι θα γίνει με την ανατροφή του παιδιού

Στο μεταξύ, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων Κωνσταντίνος Χατζηϊωάννου, στηλίτευσε ως «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι η κόρη της θανούσης μεγαλώνει με την πλευρά της πατρικής οικογένειας. 

«Είναι σουρεαλιστικό το γεγονός ότι τα ελληνικά δικαστήρια - εφαρμόζοντας τον νόμο- έκριναν ότι το περιβάλλον που μεγάλωσε το παιδί για αρκετό διάστημα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, είναι προσφορότερο για να μεγαλώσει και τώρα, που όμως έχουν αλλάξει οι συνθήκες».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η πλευρά της οικογένειας των θανουσών δεν έχει εν τοις πράγμασι τη δυνατότητα να βλέπει το εγγονάκι της. Μπορείτε να φανταστείτε ποιες είναι οι επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση του παιδιού». 

Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, η έτερη δικηγόρος της οικογένειας, Σοφία Νερολαδάκη, δήλωσε πως το παιδί - που ανατρέφεται εδώ και 10 χρόνια στο σπίτι της οικογένειας του δολοφόνου-, έχει γεμίσει «μίσος και αποστροφή για τη μητρική οικογένεια».

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top