Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking - 51 γυναίκες ζούσαν τη φρίκη

Πώς δρούσαν οι μαστροποί - 22 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές αρχές  διεθνές εγκληματικό δίκτυο εμπορίας και εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών από τη Λατινική Αμερική. Συνελήφθησαν μέλη του εγκληματικού δικτύου και  διασώθηκαν 51 θύματα γυναίκες. 

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Ιnterpol, εξαρθρώθηκαν την Παρασκευή 30/6 δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούταν από τον Ιούλιο του 2020 στην εμπορία και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών. 

Συνολικά έχουν συλληφθεί 22 άτομα, από τα οποία τα 11 είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τα υπόλλοιπα προσωπικό των οίκων ανοχής. Έλληνες, είχαν κυρίως τον αρχηγικό ρόλο, ενώ Κολομβιανοί και Αλβανοί ήταν οι στρατολόγοι, που έπειθαν τις κοπέλες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο, τάζοντας τους άλλες εργασίες και καλά χρήματα. 

Κύκλωμα trafficking

Τα θύματα εξαναγκάζονταν σε δεκάδες ερωτικά ραντεβού ημερησίως / Φωτογραφίες Eurokinissi

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking

Τις εξανάγκαζαν  να εκδίδονται με αμοιβή 20 μέχρι και 50 ευρώ την ημέρα και να κάνουν από 5 μέχρι και 20 ερωτικά ραντεβού. Τις κακομεταχειρίζονταν, δεν τους έδιναν ρεπό και τις απειλούσαν όταν εκείνες αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσαν να εργαστούν. 

Οι οίκοι ανοχής και τα διαμερίσματα που οδηγούσαν τις γυναίκες ήταν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ οι εγκληματικές οργανώσεις είχαν όφελος πάνω από 160.000 € μηνιαίως.

Οι έρευνες άρχισαν από καταγγελία γειτόνισσας ενός διαμερίσματος στην Καλλιθέα, η οποία είχε αναφέρει ότι έβλεπε συνεχώς αλλοδαπές γυναίκες να μπαινοβγαίνουν.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top