Θεσσαλονίκη: 6χρονος χτύπησε στο κεφάλι κι έψαχναν αξονικό τομογράφο 3 ώρες

Το παιδί έπεσε με το πατίνι του κι είχε αιμορραγία από το αυτί

Επί τρεις ώρες περιφέρονταν ένας 6χρονος με τους γονείς του από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη για μια αξονική τομογραφία, μετά από χτύπημα του παιδιού με το πατίνι του. 

Όλα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή, όταν ο 6χρονος έπεσε με το πατίνι του, χτύπησε στο κεφάλι κι άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος.

H Οδύσσεια ενός 6χρονου και των γονιών του που περιφέρονταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν αξονικό τομογράφο- Τι είπε ο πατέρας του στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»

Καλαμάτα: Αγωνία για τον 15χρονο με το πατίνι - «Πάει καλά λένε οι γιατροί»

Αποφάσισαν οι γιατροί να πάνε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη. Έτσι, το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ η «βόλτα» στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στο Ιπποκράτειο αποφάσισαν πως το παιδί θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία. 

Πατέρας 6χρονου: «Τραβήξαμε μία Οδύσσεια»

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισε όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω», περιέγραψε ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό. «Η αξονική τομογραφία στο παιδί έγινε στις 19:15 το απόγευμα τελικά», σημείωσε ο πατέρας του 6χρονου. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή σχολίασε τη στάση του νοσοκομείου και το γεγονός ότι μέσα σε τρεις μήνες είναι η 2η φορά που έχει χαλάσει ο αξονικός τομογράφος.

«Υπάρχει αξονικός τομογράφος- Ο ένας είχε χαλάσει κι ο άλλος δεν είχε μπει σε λειτουργία»

«Γενικά να πούμε μια συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω από το παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούριος είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα, για μία λυχνία. Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο Άγιος Παύλος. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον «Άγιο Παύλο» για τα παιδιατρικά περιστατικά», είπε αρχικά.

«Υπάρχει ένας δεύτερος αξονικός τομογράφος που ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο εδώ και 3-4 μήνες και ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τη διοίκηση. Υπάρχουν 8 συνάδελφοι που δουλεύουν τον αξονικό τομογράφο και οι 3 από αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη», συμπλήρωσε ο κ. Τζελέπης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top