Ειδικοί εξηγούν: Πού οφείλονται τα επανειλημμένα φαινόμενα βιασμών

«Θέλουν να εξουσιάζουν τα θύματά τους»

Ειδικοί μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξηγούν πού μπορεί να οφείλονται τα επανειλημμένα φαινόμενα βιασμών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τρόμος στη Νέα Ιωνία: Προσπάθησε να τη βιάσει στη μέση του δρόμου

«Ένας λόγος είναι ότι η γυναίκα έχει δυναμώσει και αυτή η δύναμη της γυναίκας πυροδοτεί το αίσθημα ανεπάρκειας κάποιων ανδρών, οι οποίοι θέλουν να εξουσιάσουν το θύμα τους και να επιβληθούν σε αυτό σεξουαλικά καθώς αυτό το ''όχι'' είναι ο καθρέφτης της ανεπάρκειάς τους» εξηγεί η ψυχολόγος - νευροψυχολόγος, Ναταλί Βέλτση.

«Ένας άλλος λόγος είναι ότι πολλοί άνδρες είτε λόγω διαφορετικής κουλτούρας είτε το πώς έχουν μεγαλώσει είτε λόγω βιωμάτων, θεωρούν τη γυναίκα αντικείμενο κι έτσι είναι οι πεποιθήσεις τους ώστε να προβούν πολύ πιο εύκολα σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις» συνέχισε.

«Προσοχή και εγρήγορση»

«Συμβουλή μέγιστη στις γυναίκες είναι πρώτον σε φωτεινούς δρόμους, σε πολυσύχναστους δρόμους ποτέ σε μικρά στενά και ιδιαίτερα τη νύχτα. Πάντα να προσέχουν πάντα να έχουν μία φίλη τους ή μια συνοδό μαζί τους όταν κινούνται μεταμεσονύκτια και πάντα να τρέπονται σε φυγή χωρίς να κοιτάξουν πίσω όταν και υπάρξει υπόνοια κάποιος να τους επιτεθεί» εξηγεί ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top