Προς την Ιταλία κατευθύνεται το σκάφος με τους 70 μετανάστες

Οι ιταλικές Αρχές ανέλαβαν την παρακολούθησή του

Νέος συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στα ανοιχτά της Πύλου, όταν ένα ακόμα σκάφος με περίπου 70 μετάστες έπλεε μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, κοντά στην Πύλο. 

Πύλος: Στη Μαλακάσα οι διασωθέντες - Βαρύ κατηγορητήριο για τους διακινητές

Το Λιμενικό έλαβε την πληροφορία ότι υπάρχει σκάφος περίπου 15 μέτρων με μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου. Ελληνικές και ιταλικές Αρχές παρακολουθούν την πορεία του σκάφους, το οποίο πέρασε σε περιοχή SAR της Ιταλίας και ανέλαβαν οι Ιταλοί τη διαχείρισή του.

Το ιστιοφόρο δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου και πλέει κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε από τις ιταλικές Αρχές και ενημέρωσαν το Λιμενικό της Ελλάδας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Όπως δείχνουν τα πλάνα που έδωσε στο «φως» της δημοσιότητας το υπουργείο Άμυνας, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πύλος: «Υπήρχαν νεκροί από τη δίψα πριν βυθιστεί το πλοίο»

Η φρεγάτα «Κανάρης» «χτενίζει» τη θαλάσσια περιοχή, ενώ στην μάχη των ερευνών είναι και παραπλέοντα σκάφη. Το ελικόπτερο δεν σταματά να πετάει πάνω από την ευρύτερη περιοχή. Στόχος είναι ο εντοπισμός έστω και ενός ανθρώπου που γλίτωσε από το αλιευτικό σκάφος που όπως αποδείχθηκε, παρέσυρε στον θάνατο αθώες ψυχές.

Πλάνα από τις έρευνες της Τετάρτης τραβήχτηκαν και από επιβάτη κρουαζιερόπλοιου που περνούσε από το σημείο. Έχουν περάσει ήδη δύο 24ωρα και οι έρευνες που ακολούθησαν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top