Οδός Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Αυτή η υπόθεση μας σημάδεψε όλους»

«Είναι πάλη απέναντι στο bullying και τη βία», δηλώνει ο δήμαρχος Ιωαννίνων

Όλα όσα είπε στο star.gr ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Δημήτρης Παπαγεωργίου

Το όνομα του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη φέρει τα τελευταία 24ωρα ο δρόμος, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, πριν από οκτώ χρόνια ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής από την Κρήτη. 

Ο νεαρός είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου, φέροντας τραύματα από μαχαίρι. Στοιχεία και μαρτυρίες έδειξαν στη συνέχεια των ερευνών για τις συνθήκες του θανάτου του, ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης υπήρξε θύμα άγριου bullying, ενώ είχε «μαρτυρήσει» στα χεριά εννιά συμφοιτητών του για περισσότερο από έναν χρόνο, εντός και εκτός της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωάννινων.

Οδός Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οδός Βαγγέλη Γιακουμάκη- Το όνομα του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη φέρει τα τελευταία 24ωρα ο δρόμος, που άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως εξήγησε στο star.gr ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, η ονοματοδοσία του δρόμου, αφορά στην υλοποίηση σχετικής απόφασης του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, από την παρούσα δημοτική αρχή

«Ήταν μία υποχρέωση μας, ως δήμος Ιωαννιτών, να τιμήσουμε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, γιατί αυτή η υπόθεση μας σημάδεψε όλους. Ευαισθητοποίησε την κοινωνία, κινητοποίησε την πόλη και τους πολίτες και διαμόρφωσε την ατζέντα της πόλης από τότε, μέχρι σήμερα και για το μέλλον. Πρόκειται για μία πάλη απέναντι στα φαινόμενα του bullying, της βίας και του οποιοδήποτε ρατσισμού. Η πάλη απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και αυτά τα θέματα είναι στην πρώτη γραμμή στην ατζέντα».

Φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο σημείο όπου είχε βρεθεί το άψυχο σώμα του στα Ιωάννινα

Το σημείο όπου είχε βρεθεί το άψυχο σώμα του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων 

Ο ίδιος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το ποιος πήρε την απόφαση και ποιος την υλοποίησε, αυτό που έχει σημασία είναι ότι «αυτού του είδους τα ζητήματα αντιμετωπίζονται συλλογικά και συνολικά χωρίς διαφοροποιήσεις».

«Αυτοί κάνουν τη ζωή τους κανονικά» - Ξεσπά η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη

801,5 m: Η θεατρική παράσταση για την υπόθεση Γιακουμάκη

Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου, στο ίδιο πλαίσιο κατά του bullying και της βίας, εντάσσεται και η θεατρική παράσταση «801,5 m» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

«Στο δημοτικό μας θέατρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, η κεντρική θεατρική παραγωγή φέτος ονομάζεται 801,5 m. Aναφέρεται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σε αυτό το θλιβερό γεγονός που συνέβη στην πόλη μας. Είναι μία πολύ σημαντική παραγωγή, η οποία τώρα ανεβαίνει και στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Προέκυψε κι αυτή ως αναγκαιότητα για να συνεισφέρουμε ως πόλη και ως κοινωνία, στην πάλη απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα της βίας, η οποία αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις». 

Ιωάννινα: Δόθηκε σε δρόμο το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο τίτλος της παράστασης, «801,5 m», όπως εξήγησε, αποτελεί έναν σχηματισμό που παραπέμπει στο ραδιόφωνο και στην παραγωγή, αλλά αναφέρεται και στα βήματα και την απόσταση από τη Γαλακτοκομική Σχολή, έως το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Δημήτρης Παπαγεωργίου

Το star.gr επικοινώνησε με το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το οποίο όμως δε θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με την ονοματοδοσία του δρόμου. 

«Η οικογένεια είναι ενήμερη για την ονοματοδοσία του δρόμου. Οι υπηρεσίες μας την έχουν ενημερώσει, ωστόσο η ίδια είχε ενημερωθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Προφανώς, η οικογένεια είναι ενήμερη φυσικά και για την παραγωγή του δημοτικού μας θέατρου», σημείωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top