Άλκης Καμπανός: Καταπέλτης η εισαγγελέας - «Θα ακουστούν πολλά»

400 σελίδες η πρόταση της εισαγγελέως για τους 12 κατηγορούμενους

«Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων ήταν προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος», ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

«Καταπέλτης» ήταν η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά, τα καλά παιδιά δεν αφαιρούν ζωές», δήλωσε για τους 12 κατηγορούμενους στην πρότασή της η οποία απαριθμεί 400 σελίδες.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου στο μεσημεριανό δελτίο του Star 

Την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης Κυριακής Κλιάμπα ακούν οι 12 κατηγορούμενοι που δικάζονται εδώ και 4,5 μήνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, μετά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που «πάγωσε» το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Δίκη Άλκη: «Πήρα ένα σφυρί και πήγαμε να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη»

«Οφείλω να πω ότι εκτιμώ την εκτίμηση που δείξατε στο πρόσωπο μου, αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη, ενώ ξέρατε ότι ήμουν η εισαγγελέας που είχα γνωμοδοτήσει στους 11 από τους 12», είπε η κ. Κλιάμπα απευθυνόμενη στους συνηγόρους υπεράσπισης και έκανε λόγο για μια δύσκολη και ψυχοφθόρα υπόθεση.

Επειδή θα ακουστούν πολλά και τα περισσότερα δε θα αρέσουν, θα ήθελα να με σεβαστείτε και σήμερα και να μη με διακόψει κανείς, ώστε να ολοκληρωθεί ο ρόλος μου «αναίμακτα».

«Ορισμένες μητέρες μπορούν να περπατούν έχοντας υψηλά το κεφάλι. Η μια οικογένεια έχασε ένα παιδί με μαρτυρικό θάνατο. Κάποιες μητέρες ενδέχεται να περπατούν με σκυφτό το κεφάλι, καθώς τα παιδιά τους κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δικάζονται οι οικογένειες, αλλά οι κατηγορούμενοι που δεν είναι «καλά παιδιά».

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν αφαιρούν ζωές», τόνισε.

Επεσήμανε, δε, ότι η επίθεση των 40 δευτερολέπτων σε βάρος του αδικοχαμένου Άλκη και τω φίλων του δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν προσχεδιασμένη και οργανωμένη. «Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος. Ήταν μια επίθεση με ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», υπογράμμισε.

Άλκης Καμπανός: «Συνέχισαν να τον χτυπούν με λυσσαλέο μίσος»

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην κατάθεση του πατέρα του Άλκη Καμπανού, ο οποίος είχε κάνει λόγο για έναν «ανορθόδοξο πόλεμο».

«Δεν είχε καθόλου άδικο όταν μίλησε για στρατιωτική πειθαρχία. Συνέχισαν να τον χτυπούν με λυσσαλέο μίσος. Η εκδίκηση, η ικανοποίηση ότι η κτηνωδία, όπως κατέθεσε η μητέρα του Άλκη, είχε ολοκληρωθεί», ανέφερε η εισαγγελέας.

«Είναι ντροπή ή πεμπτό να γνωρίζει κάποιος τον πρόεδρο του Άρη ή κάποιας άλλης ομάδας; Είναι ντροπή ή ενοχή να περιδιαβαίνει ένας νέος στην περιοχή της ομάδας του; Έχουμε λησμονήσει τι σημαίνει νιάτα», συνέχισε.

Οι κατηγορούμενοι ήθελαν να σκοτώσουν Αρειανό και αυτό έκαναν.

«Αυτά που υπονοήθηκαν ήταν ότι δεν ήταν οργανωμένοι. Ήταν γνώριμοι της αστυνομίας, όχι τα θύματα. Ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί. Επέδειξαν άκρατο μίσος και πειθαρχία σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Και οι πέντε ήταν οργανωμένοι, η προσπάθεια των κατηγορουμένων έχει καταπέσει στο κενό. Κανένας οργανωμένος δεν κυκλοφορεί γυμνός. Όλοι οι οργανωμένοι είναι εξοπλισμένοι», ανέφερε και πρόσθεσε για την παρέα του Άλκη: «Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους, παρά μόνο ένα αναψυκτικό που το μοιράστηκε ο Άλκης με έναν από τους φίλους του».

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται και αναμένεται να κρατήσει 10 ώρες όπως είχε προαναγγείλει η ίδια.

Στη συνέχεια, τον λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για να τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της εισαγγελικής πρότασης, διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει μέρες.

Η δίκη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο με την εκφώνηση της ετυμηγορίας των δικαστών- ένα μήνα προτού ολοκληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top