Αριστοτέλης Ωνάσης: Πώς είναι σήμερα η θαλαμηγός «Christina O»

Ξενάγηση στο εσωτερικό του θρυλικού σκάφους

Μαγικά πλάνα μέσα από την ιστορική θαλαμηγό «Christina Ο» του Αριστοτέλη Ωνάση κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ο Σπύρος Σιγούρος.

Στο Μεσολόγγι η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Ωνάση

Η θαλαμηγός φιλοξένησε «τεράστιες» προσωπικότητας του 20ου αιώνα, όπως η Μαρία Κάλας, η Γκρέης Κέλυ και η Γκρέτα Γκάρμπο. Ξεκίνησε ως φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, πέρασε στα χέρια του Αριστοτέλη Ωνάση και τώρα το σκάφος ζει μια καινούργια περίοδο.

Όπως είπε ο ναυπηγός, Κώστας Καράμπελας, αρκετά από τα αντικείμενα της θαλαμηγού έχουν σωθεί. Πολλοί από τους χώρους του πλοίου αποτελούν ακριβή αντιγραφή των χώρων μέσα στους οποίους ταξίδευε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σαλόνι όπου έτρωγαν και συζητούσαν Ωνάσης και Τσόρτσιλ. 

Το σαλόνι της θαλαμηγού τώρα

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μέσα στη θαλαμηγό

Στη θαλαμηγό υπάρχει και αίθουσα αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας που έζησε έναν θυελλώδη έρωτα με τον Ωνάση. Τους τοίχους κοσμούν φωτογραφίες που έγραψαν εποχή, τόσο με την Κάλλας όσο και με τη Μέριλιν Μονρόε και άλλους αστέρες της εποχής. 

Η αίθουσα «Μαρία Κάλλας»

Ο Ωνάσης είχε προσέξει ιδιαίτερα και τη σουίτα του, η οποία έχει και τζάκι το οποίο έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται. Μάλιστα μέσα στην ντουλάπα του υπάρχει και κρυφή πόρτα που οδηγεί σε έξοδο κινδύνου.

Το δωμάτιο του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο χώρος όπου κάποτε βρισκόταν το μηχανοστάσιο

Σήμερα το πολυτελές σκάφος μισθώνεται έναντι 120.000 ευρώ την ημέρα. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top