Μουσείο Ακρόπολης: Έργα τέχνης εμπνευσμένα από τις αρχές της Δημοκρατίας

Σπουδαίοι Αμερικανοί καλλιτέχνες εκθέτουν έργα τους στην Αθήνα

Έργα τέχνης εμπνευσμένα από τις αρχές της Δημοκρατίας φιλοξενούνται στο μουσείο της Ακρόπολης, με πρωτοβουλία του State Department και της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Αθήνα, η πόλη που συνδέει το παρελθόν της Δημοκρατίας με το παρόν και το μέλλον της, αποτελεί μέχρι τις 30 Μαΐου, τον πρώτο σταθμό της έκθεσης του State Department «Αrts In Embassies». Στη συνέχεια, η έκθεση που περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Αμερικανών καλλιτεχνών, όπως της Yoko Ono και του Bruce Nauman, θα ταξιδέψει σε πρωτεύουσες όλου του κόσμου.

«Οι αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι δημοκρατικές αξίες που τόσο ένθερμα τις ασπάζεται η δύση, γεννήθηκαν ακριβώς εδώ, στον τόπο που επίσης μπορεί να οριστεί ως η πολιτιστική πρωτεύουσα της υφηλίου» σημείωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Η έκθεση που εγκαινίασε ο πρέσβης Τζορτζ Τσούνης είναι αφιερωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας, θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας. 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης ΗΠΑ George Tsunis, Bobbi Smith, Κωνσταντίνος-Αύγουστος Ρίζος (Πρόεδρος ΔΣ Μουσείο Ακρόπολης)

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης ΗΠΑ George Tsunis, Bobbi Smith, Κωνσταντίνος-Αύγουστος Ρίζος (Πρόεδρος ΔΣ Μουσείο Ακρόπολης)

 

«Είναι ένας τόπος που εμπνέει, που θυμίζει σε όλον τον κόσμο τις παγκόσμιες αξίες, οι οποίες πρέπει να υπάρχουν» επισήμανε ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Στα εγκαίνια που έγιναν στο μουσείο της Ακρόπολης έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του state department, διακεκριμένες προσωπικότητες  των Τεχνών και του Πνεύματος, καθώς και η πρέσβης Καλής θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Πρέσβης ΗΠΑ George Tsunis, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (φωτογραφία από το δείπνο)

Πρέσβης ΗΠΑ George Tsunis, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (φωτογραφία από το δείπνο) 

«Ευχαριστώ για ό,τι κάνετε για την πατρίδα και σήμερα» είπε ο κ.Τσούνης στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με την ίδια να απαντά: «Είμαι τόσο περήφανη που σας έχουμε πρέσβη στην Ελλάδα».

Λίνα Μενδώνη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, George Tsunis  (φωτογραφία από το δείπνο)

Λίνα Μενδώνη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, George Tsunis  (φωτογραφία από το δείπνο)

Προηγήθηκε δείπνο με πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη και του Πρέσβη των ΗΠΑ, ενώ την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε διεθνές συμπόσιο με θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία στις μέρες μας.

Το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Don Beyer με τη σύζυγό του Megan,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης ΗΠΑ George Tsunis, Bobbi Smith

Το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Don Beyer με τη σύζυγό του Megan,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης ΗΠΑ George Tsunis, Bobbi Smith
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top