Πάτρα: «Η μητέρα δε φαινόταν να στεναχωριέται. Δεν πλησίαζε τη Τζωρτζίνα»

«Είχαμε προβληματιστεί όλοι με τα επεισόδια της Τζωρτζίνας»

Τι κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ως μάρτυρες κατέθεσαν δύο νοσηλεύτριες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, οι οποίες έκαναν λόγο για μια μητέρα «τυπική», με «αξιοπρόσεκτη συμπεριφορά». Ακόμα, αναφέρθηκαν στα επεισόδια της 9χρονης, τα οποία «δεν δικαιολογούνταν».

Πάτρα: «Πιστεύαμε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει με την οικογένεια Δασκαλάκη»

Την εκτίμησή τους για τις αντιδράσεις της κατηγορούμενης κατά τη διάρκεια νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο κατέθεσαν σήμερα δύο νοσηλεύτριες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στη δίκη για την κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα.

Πάτρα: Οργισμένος ο Κούγιας με τους γιατρούς- Τους αποκάλεσε «συμμορία»

Οι μάρτυρες μίλησαν για τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις της μητέρας του παιδιού που μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ρίου τον Απρίλιο του 2021 μετά από την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με τις δύο νοσηλεύτριες, η όλη εικόνα της 34χρονης κατηγορούμενης, η οποία ήδη είχε χάσει τα δύο μικρότερα παιδιά της, ήταν τόσο διαφορετική από τη συνήθη που βλέπουν με τους γονείς παιδιών που κινδυνεύουν, που τους είχε προξενήσει ενδιαφέρον.

Οι νοσηλεύτριες είπαν πως αυτές οι τόσο διαφορετικές αντιδράσεις της μητέρας ήταν αυτές που τελικά έκαναν «αξιοπρόσεκτη τη συμπεριφορά της».

Όπως ανέφερε η πρώτη νοσηλεύτρια, η μητέρα ήταν «τυπική». «Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Στην αρχή με τον σύζυγο, μετά μόνη της. Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή απέναντι στο παιδί. Από περιστατικά που έχουμε δει με άλλους γονείς, αντιδρούν διαφορετικά και η εικόνα αυτή ήταν αξιοπρόσεκτη. Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτήν την εικόνα δεν μπορούσα να τη δω στο πρόσωπο της μητέρας».

Πάτρα: Νοσηλεύτριες περιέγραψαν στη δίκη τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας

«Η μητέρα είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή απέναντι στο παιδί», κατέθεσε νοσηλεύτρια στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Βασίλης Ρεμπάπης)

Σε ερώτηση της προέδρου μήπως εκδήλωνε το ενδιαφέρον της η 34χρονη κάνοντας ερωτήσεις στο προσωπικό, η νοσηλεύτρια απάντησε: «Όχι, δε μας έκανε ερωτήσεις. Από το γεγονός ότι είχαν χαθεί δύο παιδιά στην οικογένεια, αυτό ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Ήταν αξιοπρόσεκτο αυτό που έβλεπα».

Επίσης, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη εκπαιδεύτηκε από τις νοσηλεύτριες για να δίνει στη Τζωρτζίνα φαγητό και φάρμακα μέσω της γαστροστομίας και πως είχε εξοικειωθεί με αυτήν τη διαδικασία.

Πρόεδρος: Πώς περνούσε η ώρα της κατηγορούμενης στο επισκεπτήριο; Πόσο ήταν; Μία ώρα;

Μάρτυρας: Ερχόταν στο επισκεπτήριο. Δεν καθόταν και πολύ μερικές φορές. Ίσως λόγω covid. Από πληροφορίες που είχα από νοσηλευτές, έβαζε στη Τζωρτζίνα παιδικά, το έπαιρνε με το καροτσάκι. Ήταν διεκπεραιωτική, αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έκανε.

Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας: Λέτε στην ανακρίτρια ήταν άνετη; Τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Δεν προβληματιζόταν. Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Η μητέρα το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα, στα τόσα χρόνια που εργάζομαι, το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της Τζωρτζίνας αφού αποσωληνώθηκε, η μάρτυρας κατέθεσε πως το κοριτσάκι, που πλέον είχε τετραπληγία, αντιλαμβανόταν κάποια ερεθίσματα και έδειχνε να έχει μία αντίληψη.

Πάτρα: «Είχαμε προβληματιστεί όλοι με τα επεισόδια της Τζωρτζίνας»

Για τα επεισόδια που εμφάνιζε η Τζωρτζίνα λίγο πριν πεθάνει, τελικά, τον Ιανουάριο του 2022, όταν βρέθηκε ξανά στο Ρίο, η νοσηλεύτρια είπε πως όλα εκδηλώνονταν στην Παιδιατρική Κλινική. «Έγιναν συζητήσεις πώς ενώ αναφερόταν σε επεισόδια στην Παιδιατρική Κλινική, ερχόταν στη ΜΕΘ και δεν είχε τίποτα. Λέγαμε δεν γίνεται να παρουσιάζει επεισόδια στην Παιδιατρική και στη ΜΕΘ να μην παρουσιάζει τίποτα. Λέγαμε τι γίνεται; Είχαμε προβληματιστεί όλοι. Δεν γινόταν με τόσα μηχανήματα να μην μπορεί να εντοπιστεί κάτι», σημείωσε.

Στην κατάθεση της, η δεύτερη νοσηλεύτρια τόνισε πως η μητέρα «δεν έμοιαζε ως μία μαμά που στεναχωριόταν, δεν πλησίαζε εύκολα το παιδί. Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μία μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν υπήρχε θρήνος».

Η μάρτυρας ανέφερε πως η μητέρα δε συμμετείχε όταν έκαναν μπάνιο και άλλαζαν το παιδί και πως και αυτό δεν είναι σύνηθες, καθώς οι γονείς ακόμη και αν φοβούνται θέλουν να συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες για να είναι κοντά με τα παιδιά τους.

Εισαγγελέας: Λέτε αλλάζατε θέση στο παιδί και του κάνατε και μπάνιο, η μητέρα συμμετείχε;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Παρατηρούσε η μητέρα εάν το παιδί είναι πλυμένο και καθαρό;

Μάρτυρας: Δεν μας είχε κάνει κάποια υπόδειξη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Μαϊου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top