Κοζάνη: Τα πρώτα λόγια του μητροκτόνου - «Δε θυμάμαι τίποτα»

Βίντεο ντοκουμέντο από άγριο καβγά που προκάλεσε ο 61χρονος

Στη σύλληψη ενός άντρα ηλικίας 61 ετών, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την ηλικιωμένη μητέρα του, ευρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ, προχώρησε η Ασφάλεια Κοζάνης.

Κοζάνη: Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η γυναίκα έφερε δεκάδες χτυπήματα στο κορμί και το πρόσωπο. Σύμφωνα με τα όσα είπε γειτόνισσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο άνδρας έβριζε χυδαία τη μητέρα του και της φερόταν άσχημα. «Εγώ περίμενα ότι θα κάνει κάτι κακό κάποια στιγμή» είπε η γυναίκα. 

Το σπίτι όπου έγινε το τραγικό περιστατικό

Ζούσαν αποκομμένοι από όλους

Η 86χρονη γυναίκα ζούσε κατάκοιτη στο κρεβάτι και ανήμπορη να αντιδράσει, δεχόταν λεκτική και σωματική βία από τον ίδιο της τον γιο. Οι γείτονες έβλεπαν την ηλικιωμένη να βγαίνει στο μπαλκόνι και να κοιτά προς τα έξω. 

Μητέρα και γιος ζούσαν μόνοι,  αποκομμένοι από όλους. Τα δύο αδέρφια του φερόμενου μητροκτόνου ζουν στο εξωτερικό. Ο ίδιος χώρισε πριν χρόνια και ο γιος του απομακρύνθηκε σταδιακά. 

Γνωστός στις Αρχές ο γιος της

Την περασμένη Δευτερα ο 61χρονος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ ότι η μητέρα του είναι αναίσθητη. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε βαρύτατες κακώσεις και ζήτησαν να γίνει ιατροδικαστική εξέταση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και το πρόσωπο ενώ είχε και σπασμένα πλευρά από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ο αργός και βασανιστικός θάνατός της προσδιορίζεται τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Ο γιος της συνελήφθη ως ο μόνος ύποπτος για τον φόνο της μητέρας του. Έμεναν μαζί σε ιδιόκτητη πολυκατοικία και κανένας άλλος δεν είχε μπει στο κτήριο. Ο άνδρας ήταν γνωστός στις Αρχές καθως δημιουργούσε συχνά προβλήματα εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. «Ήταν άρρωστος, χρειαζόταν βοήθεια. Έπινε και δεν ήξερε τι έκανε. Έχανε τον έλεγχο» είπε κάτοικος. 

Το πρωί της Τετάρτης, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Τι ισχυρίστηκε στις Αρχές ο φερόμενος μητροκτόνος

Ο φερόμενος μητροκτόνος δεν έχει ομολογήσει κατά το στάδιο της προανάκρισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς ότι βρήκε σε αυτή την κατάσταση τη μητέρα του όταν γύρισε σπίτι.

Ωστόσο, ο θάνατος της γυναίκας προσδιορίζεται 12 με 15 ώρες πριν καλέσει το ΕΚΑΒ ο γιος της. Συνεπώς κάποιος χτύπησε βάναυσα τη γυναίκα αργά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. Ο 61χρονος υποστηρίζει ότι δε θυμάται τίποτα. 

Συγγενικό του πρόσωπο φρόντισε να διορίσει δικηγόρο για την υπεράσπισή του.

Επεισόδιο σε εκδήλωση είχε προκαλέσει ο 61χρονος

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Λευκή Γεωργάκη αποκαλύπτουν βίντεο που δείχνει τον γιο της άτυχης γυναίκας να εμπλέκεται σε άγριο καβγά σε πλατεία της Κοζάνης.  

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άνδρας πηγαίνει σε πολιτική συγκέντρωση και προσπαθεί να πάρει το μικρόφωνο. Ο καβγάς ξεκινά και αρχίζει άγριο επεισόδιο ανάμεσα σε εκείνον και στους παρευρισκόμενους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top