Η Ελευθερία Αγραφιώτου είχε μαρτυρικό θάνατο - Ανεξιχνίαστη η δολοφονία της

Συγγενείς της ζητούν να ανοίξει ξανά η υπόθεση, επτά χρόνια μετά το έγκλημα

Το άνοιγμα της υπόθεσης της ανεξιχνίαστης δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου στο Μαρούσι ζητούν οι συγγενείς της, με την ελπίδα να βρεθεί τελικά ο δολοφόνος της. 

Nέα στοιχεία για την Ελευθερία Αγραφιώτου – Ήθελε να επενδύσει χρήματα πριν δολοφονηθεί

Τα ξαδέλφια της ζητούν, επίσης, να ερευνηθούν εκ νέου τα λιγοστά στοιχεία που διασώθηκαν και φυλάσσονται. 

Δολοφονία Αγραφιώτου: «Ακόμη βασανίζονται από την εικόνα που είδαν... »

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» φώτισε εκ νέου τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση. Μάρτυρας που έζησε από κοντά όσα διαδραματίστηκαν κατά τον εντοπισμό της σορού της Ελευθερίας Αγραφιώτου, αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που βρήκαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας δεν μπορούν να ξεχάσουν ακόμη την εικόνα που αντίκρισαν. 

H Ελευθερία Αγραφιώτου βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο πολυκαταστήματος μετά από 34 μέρες

«Οι υπάλληλοι που βρήκανε το πτώμα, αφού δεν μπόρεσε να το βρει η Αστυνομία, είναι ακόμη σοκαρισμένοι. Στο μυαλό τους έρχεται η εικόνα αυτή, δε ξεχνιέται εύκολα γιατί μιλάμε για ένα πτώμα σε αποσύνθεση μετά από τόσο καιρό», τόνισε ο μάρτυρας.

Ο δράστης της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου έχει συλληφθεί και είναι στη φυλακή

«Από την εκπομπή σας έγινε η ανεύρεση του αυτοκινήτου. Έπρεπε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι αρμόδιοι όταν βρέθηκε το αμάξι της στο -2. Ήταν έναν όροφο πιο κάτω η γυναίκα νεκρή και οι υπάλληλοι δούλευαν από πάνω. Ο τρόπος που εντοπίστηκε ήταν από τη μυρωδιά και μόνο. Το πιο χαζό είναι αυτό που μπορούσε να είχε γίνει. Ένας σωστός έλεγχος στον χώρο και να είχαμε, την τότε χρονική περίοδο, και το κατάλληλο υλικό που θα μπορούσε έστω να ανακτηθεί από τις κάμερες», είπε ο μάρτυρας επιρρίπτοντας ευθύνες στις Αρχές.

Οι αρχές έκαναν πολλά λάθη στις έρευνες, καθώς όταν βρέθηκε το αυτοκίνητό της δεν έγινε καμία έρευνα στον χώρο

Οι αρχές έκαναν πολλά λάθη στις έρευνες, καθώς όταν βρέθηκε το αυτοκίνητό της δεν έγινε καμία έρευνα στον χώρο

Ενδεικτικό είναι ότι μετά την άγρια δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου, το πολυκατάστημα άλλαξε τα συστήματα ασφαλείας του κτιρίου. Τοποθετήθηκαν κάμερες και στο υπόγειο 3, οι οποίες κρατούν υλικό για περίπου έναν μήνα. Επίσης, έχει φωταγωγηθεί ο χώρος. 

Αποκαλύψεις ΣΟΚ για την στυγερή δολοφονία της Αγραφιώτου-Ο δράστης ήξερε καλά το κτίριο

«Οι συγγενείς δικαιούνται να μάθουν καταρχήν ποιος είναι ο δολοφόνος και υπάρχει ένας φόβος γενικότερα μιας και δεν έχει συλληφθεί. Κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένας άνθρωπος τόσο βίαιος γιατί μιλάμε για μία βίαιη δολοφονία. Από το -1 μέχρι το -3 όλος ο φωταγωγός ήταν μες τα αίματα», υπογράμμισε ο μάρτυρας.

Δολοφονία Αγραφιώτου: Συγγενής του υπόπτου λέει ότι στοχοποιήθηκε άδικα

Στην εκπομπή μίλησε και συγγενής του 37χρονου άνδρα, ο οποίος την περίοδο της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου είχε συλληφθεί για τους βιασμούς έξι γυναικών στην ίδια περιοχή.

Από τους λάθος χειρισμούς στις έρευνες χάθηκαν σημαντικά στοιχεία

Ο ίδιος είχε πει στις αρχές πως είχε χτυπήσει μια μεγάλη γυναίκα σε υπόγειο, αλλά μετά ανακάλεσε. Η αναπαράσταση που έγινε στο σημείο της δολοφονίας δεν επιβεβαίωσε την αρχική μαρτυρία του 37χρονου, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος. 

Ωστόσο καταδικάστηκε για απόπειρες βιασμού σε δεκαέξι χρόνια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2023 μετά από επτά χρόνια σε φυλακές και σε ψυχιατρικό κατάστημα. 

Ελευθερία Αγραφιώτου: Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ήταν 21 Απριλίου 2016, όταν η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου πάρκαρε το αυτοκίνητό της στο υπόγειο γκαράζ πολυκαταστήματος στο Μαρούσι για να κάνει τα ψώνια που είχε προγραμματίσει. 

Η Αγραφιώτου είχε βρεθεί χωρίς παντελόνι και εσώρουχο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης

Η Αγραφιώτου είχε βρεθεί χωρίς παντελόνι και εσώρουχο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης

Εκεί είχε στήσει καρτέρι ο διεστραμμένος δράστης, ο οποίος της επιτέθηκε. Η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να του ξεφύγει και αντιστάθηκε έντονα. Εκείνος την παρέσυρε με βία στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου και από εκεί στο τρίτο υπόγειο, όπου βρήκε βίαιο και βασανιστικό θάνατο. 

Ο χώρος ήταν γεμάτος αίματα, αποκαλύπτοντας τη μανία με την οποία ο δράστης χτυπούσε την Ελευθερία Αγραφιώτου στον τοίχο. Το παντελόνι και το εσώρουχό της βρέθηκαν στα σκαλοπάτια μεταξύ δεύτερου και τρίτου υπογείου. 

Η σήψη του πτώματος, εμπόδισε τον ιατροδικαστή να διαπιστώσει εάν η γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού. Η 69χρονη είχε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τον θώρακα.

Δολοφονία Αγραφιώτου: Πολλά τα λάθη των αρχών

Εκτιμάται ότι σε αυτήν την υπόθεση τα λάθη των αρχών ήταν πολλά. Το πτώμα της Αγραφιώτου βρέθηκε τυχαία από υπαλλήλους του καταστήματος 34 ολόκληρες μέρες μετά την εξαφάνισή της, με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία να αλλοιωθούν. 

Η δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου παραμένει ανεξιχνίαστη

Η δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου παραμένει ανεξιχνίαστη

Είχε προηγηθεί η ανεύρεση του αυτοκινήτου της από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», καθώς υπάλληλος του καταστήματος είχε αναφέρει πως στο δεύτερο επίπεδο υπήρχε πολλές μέρες σταθμευμένο ένα λευκό Ι.Χ.

Το αυτοκίνητο μετακινήθηκε, όμως κανείς από τους αστυνομικούς δε σκέφτηκε να ερευνήσει τον χώρο, αν και η εξαφάνιση της γυναίκας είχε δηλωθεί στις Αρχές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top