Γλυκά Νερά: «Πρώτη φορά δεν μπορούσα να διαβιβάσω στον ασύρματο»

Συγκινεί ο αστυνομικός που κράτησε πρώτος στην αγκαλιά του τη μικρή Λυδία

Ο αρχιφύλακας Χρήστος Βαρδίκος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που μπήκε στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, κατέθεσε χθες ως μάρτυρας στη δίκη που ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό, χαρακτηρίζοντας «κακό ηθοποιό» τον πιλότο.

Γλυκά Νερά: Η φωτογραφία με το μωρό της Καρολάιν που «ραγίζει» καρδιές

Σήμερα βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και μοιράστηκε τις συγκλονιστικές πρώτες στιγμές όταν βρέθηκε στη σκηνή ενός εγκλήματος, πρωτόγνωρου για την Ελλάδα. Κάθε φορά που αναφερόταν στη Λυδία, συγκινούταν. «Θα ήθελα αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα» απάντησε σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν στο μέλλον να συναντήσει και να μιλήσει στη Λυδία. 

Όπως περιέγραψε για την 11η Μαΐου 2021, έφτασαν στο σπίτι των Γλυκών Νερών και μπήκαν από ένα σπασμένο παράθυρο του υπογείου. Του έκανε εντύπωση, όπως είπε, ότι το ένα παραθυρόφυλλο ήταν βγαλμένο και ακουμπισμένο στην εσωτερική πλευρά του σπιτιού, αντί να είναι απέξω. Στη συνέχεια ανέβηκαν από το υπόγειο στο ισόγειο, όπου είδαν τον σκύλο δεμένο στην κουπαστή. «Ουσιαστικά αιωρούταν από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο. Εκεί σκέφτηκα ότι ανεβαίνοντας προς τα πάνω δε θα βλέπαμε κάτι καλό» είπε.

Όπως είπε και στην κατάθεσή του, ακουγόταν μια πνιχτή φωνή ενηλίκου να καλεί σε βοήθεια και τόνισε μάλιστα ότι ο πιλότος έδινε την αίσθηση στους αστυνομικούς ότι ασφυκτιούσε και πως έπρεπε να τον λύσουν επειγόντως.

Γλυκά Νερά: Συγκινεί ο αστυνομικός που είχε πάρει αγκαλιά τη μικρή Λυδία 

Αυτό που τον συγκλόνισε όμως ήταν η εικόνα του μωρού και όπως έχει πει ξανά, «ένα κομμάτι της καρδιάς μου έχει μείνει σε αυτό το δωμάτιο». Ο αρχιφύλακας ήταν αυτός που έκλεισε στην αγκαλιά του, σαν να ήταν δικό του παιδί, τη μικρή Λυδία που βρισκόταν πάνω από το άψυχο σώμα της μητέρας της, φορώντας μόνο την πάνα της. Η φωτογραφία του να κρατά τρυφερά το μωρό έξω από το σπίτι στα Γλυκά Νερά, είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Ήταν ένα περιστατικό που με γονάτισε. Όλα έχουν να κάνουν με το μωρό γιατί νεκρούς έχω δει αρκετούς. Χρειάστηκα αρκετά λεπτά για να συνέλθω. Στα 21 χρόνια της καριέρας μου, πρώτη φορά που δεν μπορούσα να διαβιβάσω στον ασύρματο» είπε χαρακτηριστικά ο Χρ.Βαρδίκος. 

«Εκείνη η στιγμή ήταν μια συναισθηματική κατάρρευση για μένα. Μου κόπηκαν τα γόνατα. Χρειάστηκαν μέρες πολλές και βράδια πολλά που ξυπνάς και το σκέφτεσαι... για να το βάλεις λιγάκι στην άκρη» πρόσθεσε. 

Γλυκά Νερά: «Αυτός το έκανε» - Ο διάλογος των αστυνομικών για τον πιλότο

Στη συνέχεια, σχολίασε μάλιστα πως όταν ο συνοδός του τού είπε ότι «αυτός το έκανε», αναφερόμενος στον πιλότο, ο Χρ. Βαρδίκος αντέδρασε θεωρώντάς το υβριστικό.

Ο ίδιος εξήγησε επίσης ότι οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είναι έμπειροι και σε πρώτη φάση πρέπει να προστατεύσουν τη ζωή κι έπειτα την περιουσία. Γίνονται όμως και τα «μάτια» των Ανθρωποκτονιών, στο οποίο μεταβιβάζουν όλες τις λεπτομέρειες από τη σκηνή ενός εγκλήματος. 

Ο Χρήστος Βαρδίκος είναι ένας μάχιμος αστυνομικός. Στο ενεργητικό του έχει τέσσερις ένοπλες επιθέσεις, με πιο επικίνδυνη εκείνη της σύλληψης ληστών σε πρατήριο βενζίνης στην Αττική οδό, όπου οι δράστες κρατούσαν και όμηρο.

Το 2007 βοήθησε μια ετοιμόγεννη να φτάσει εγκαίρως στο μαιευτήριο και λίγους μήνες μετά έγινε ένας από τους νονούς του «βιαστικού» μπόμπιρα, που πήρε το όνομα Δημήτρης.

Έχει δύο παιδιά, μία κόρη 10 ετών κι έναν γιο μόλις 4 μηνών και τον Σεπτέμβριο του 2021 ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τη γυναίκα της ζωής του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top