Οι γονείς του πιλότου μάρτυρες στη δίκη - «Θα υπάρξουν ανατροπές»

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που βρήκε νεκρή την Καρολάιν

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος του πιλότου / Βίντεο: Ανέστης Συμεωνίδης

Να «σπάσει» τα ισόβια επιδιώκει ο δολοφόνος της Καρολάιν, προσκομίζοντας μια διευρυμένη λίστα μαρτύρων υπεράσπισης στο Εφετείο. Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει μια γυναίκα δημοσιογράφο, επιχειρηματίες αλλά και τους γονείς του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο ο 34χρονος πιλότος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και πρόσθετη ποινή 10 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μάτια της μικρής τους κόρης. Ήταν 11 Μαΐου του 2021 όταν σκότωσε την άτυχη Καρολάιν και στη συνέχεια σκηνοθέτησε ληστεία για να καλύψει τα ίχνη του. Προκειμένου, μάλιστα, να κάνει το σενάριό του πιο πιστευτό, κρέμασε από τα κάγκελα στις σκάλες τον μικρό σκύλο της οικογένειας, αφαίρεσε το υλικό από τις κάμερες και παρίστανε τον δυστυχισμένο για 37 ημέρες μέχρι και τη σύλληψή του. 

Γλυκά Νερά: «Στέλνουν ερωτικά γράμματα στη φυλακή για τον πιλότο»

Σήμερα, Δευτέρα, κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να λογοδοτήσει σε δεύτερο βαθμό, για την αποτρόπαια πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τη λίστα των μαρτύρων υπεράσπισης, ο πιλότος θα ζητήσει μέσω του δικηγόρου του Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, να εξεταστεί από ψυχίατρο. Στόχος είναι να υπερασπιστεί την εκδοχή του, ότι δηλαδή σκότωσε την Καρολάιν εν βρασμώ ψυχής. 

Η αδικοχαμένη Καρολάιν με την κόρη της Λυδία- Το κοριτσάκι μεγαλώνει χωρίς τη μητέρα του

Πιλότος: «Δεν ήθελα να βλάψω την Καρολάιν. Μισώ τον εαυτό μου»

Ο πιλότος από το εδώλιο του κατηγορουμένου αποδέχτηκε τις κατηγορίες, αλλά όχι όπως εκείνες περιγράφηκαν στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης.

«Σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να βλάψω τη σύζυγό μου. Μισώ τον εαυτό μου. Χάθηκαν τα πάντα από εκείνη τη στιγμή. Ζητώ συγνώμη στην οικογένεια της Καρολαιν και σε όσους έκανα κακό», είπε προς την έδρα του δικαστηρίου. 

«Μόνο ντροπή νιώθω. Μια συγνώμη σε όσους αγαπούσαν την Καρολάιν», πρόσθεσε.

Γλυκά νερά: «Νέα στοιχεία και ανατροπές στη δίκη»

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος του πιλότου είπε ότι θα υπάρξουν ανατροπές ως προς τις συνθήκες που έγινε το έγκλημα. «Είναι ένα δικαστήριο που θα ξεκινήσει και πάλι από το μηδέν» δήλωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης. «Θα εξεταστούν πρώτα οι μάρτυρες και θα δείτε ότι θα υπάρξουν πολλές ανατροπές», σημείωσε. 

«Ο πιλότος δεν έκλαψε καθόλου» - Σοκάρει ο αστυνομικός που αντίκρισε τον τόπο του εγκλήματος

Πρώτος μάρτυρας στη σημερινή δίκη κατέθεσε ένας αστυνομικός, με τα αρχικά Β.Χ. Όπως είπε, η αστυνομία έλαβε κλήση το πρωί της μέρας του εγκλήματος για άτομο που καλούσε σε βοήθεια. «Ακούσαμε μια φωνή που φώναζε πνιχτά ''βοήθεια''» είπε. Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν αρχικά πως πρόκειται για νεαρό άτομο που καλούσε σε βοήθεια.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε την είσοδο στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και τον τόπο του εγκλήματος που αντίκρισε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του. «Μπήκαμε από το υπόγειο. Μπήκαμε τέσσερις αστυνομικοί και ξεκίνησαμε εκκαθάριση του χώρου. Ανεβήκαμε μέσω εσωτερικής σκάλας στο ισόγειο. Βλέπω ένα περιφραγμένο χώρο με σύρμα για τα κατοικίδια και καταλάβαμε ότι υπάρχει ζώο στο σπίτι που δεν τι είχαμε εντοπίσει ακόμη.  Όπως στρίψαμε, είδαμε το ζώο κρεμασμένο από την κουπαστή στην αρχή του ισογείου πηγαίνοντας για τον πρώτο». 

«Φτάνοντας σοφίτα είδαμε μισάνοιχτη πόρτα και πάνω στο κρεβάτι μπρούμυτα η γυναίκα. Φαινόταν εξαρχής ότι είναι νεκρή. Αριστερά στο πάτωμα δεμένος σε εμβρυακή στάση ήταν ο κατηγορούμενος. Χέρια, πόδια, μάτια, δεμένος με καφέ ταινία. Πάνω στο κρεβάτι ήταν το μωρό με τα χέρια στο σώμα της μητέρας. Δεν έκλαιγε. Είχε τις αισθήσεις του. Τσέκαρα ότι γυναίκα ήταν νεκρή. Πήρα στην άκρη το μωρό αγκαλιά. Διαβιβάσαμε να έρθουν ασθενοφόρα. Οι συνάδελφοι λύναμε τον κατηγορούμενο. Σκούνταγε τη νεκρή και έλεγε ''Καρολάιν, αγάπη μου''. Μου ζήτησε να πάρει το μωρό και του το δώσαμε. Άρχισε να κάνει κινήσεις θρήνου. Κουνούσε το μωρό άτακτα σαν κούκλα και του το πήραμε από την αγκαλιά του, ευγενικά. Μας είπε ότι τον λήστεψαν. Τρεις άνδρες με πιστόλια». 

Σχετικά με το σκυλάκι της οικογένειας, ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος πέρασε από το σημείο όπου το είχε κρεμάσει και σαν να έκανε ότι δεν το είδε. 

«Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του»

Όπως είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, τους έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε παραβίαση αλλά και η ψυχραιμία του πιλότου. «Του έλεγα να πάρει κάποιον τηλέφωνο και μου έλεγε ''όχι ακόμη''. Με δική μου προτροπή του είπα να πάρει τους γονείς του και ήρθαν. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάρει (τηλέφωνο την αστυνομία) με τη μύτη. Γιατί ήταν από μπροστά δεμένος». 

«Η πρώτη εντύπωση που μας έδωσε στη σοφίτα ήταν ότι είχε γίνει κάποια εγκληματική ενέργεια, ότι ήταν σε σοκ χωρίς να καταλαβαίνει ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή. Από τη στιγμή που κατεβήκαμε κάτω ο συνοδός μου μού είπε εκ των υστέρων, ''αυτός το έκανε'' και το αναφέραμε».  

Σχετικά με την ψυχραιμία του πιλότου, ο αστυνομικός κατέθεσε: «Ήταν μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε στη στιγμή. Προφανώς ήταν προσποίηση. Και είχε περάσει ένα 20λεπτο. Δεν ήθελα να το δεχτώ. Και του έβαλα και χέρι του συνοδού μου που τόλμησε και το είπε. Ήταν μια ψύχραιμη περιγραφή. Το σύνηθες ήταν να πει κάποιος ''αφήστε λίγο και θα σας πω σε λίγο''. 

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο 34χρονος ήταν συνεργάσιμος και απαντούσε στις ερωτήσεις της αστυνομίας ωστόσο δεν έκλαψε καθόλου. 

«Δεν ήταν καλός ηθοποιός. Όταν τον προέτρεψα να πάρει τηλέφωνο, μου έλεγε ''άσε με να ηρεμήσω'', αλλά ήταν ήδη ήρεμος. Δεν έχω ξαναδει θύμα περιστατικού να αντιδρά με τόση ψυχραιμία. Προσπάθησε να κλάψει αλλά δεν τα κατάφερε. Έπαιζε θέατρο 100%».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top