5η η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για μουσικούς με αναπηρία όρασης

«Πάντοτε να ακολουθείς τα όνειρά σου», τραγουδάει η Αναστασία Μουστακάτου

Όλα όσα είπε η 21χρονη Αναστασία Μουστακάτου

«Πάντοτε να ακολουθείς τα όνειρά σου, ν' ακούς αυτό που λέει τώρα η καρδιά σου κι όπου σε βγάλει. Τι είναι σωστό και λάθος, κανείς δε γνωρίζει, αυτό μπορεί ο χρόνος να το δείξει, άσε τι λένε οι άλλοι, όσο κι αν είναι τρελό, όσο κι αν φοβάσαι, δική σου είναι η ζωή να το θυμάσαι».

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει μέσα από το ρεφρέν του τραγουδιού «Αυτό που λέει η καρδιά σου», η 21χρονη Αναστασία Μουστακάτου. Η δημιουργός και ερμηνεύτρια, στις 12 Μαΐου, εκπροσώπησε τη χώρα μας στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για Μουσικούς με Αναπηρία Όρασης- International Low-Vision Song Contest καταλαμβάνοντας την 5η θέση σε 17 χώρες από όλο τον κόσμο!

Ο διαγωνισμός τραγουδιού για μουσικούς με αναπηρία όρασης έγινε στις 12/5 και η Ελλάδα με την Αναστασία Μουστακάτου πήρε την 5η θέση σε 17 χώρες από όλο τον κόσμο!

Λίγες ημέρες πριν από το διαγωνισμό, η ίδια μίλησε στο star.gr.

«Το τραγούδι το έγραψα όταν έκλεισα τρία χρόνια με την ενασχόλησή μου με τη μουσική. Ξεκίνησα να παίζω στα 17 μου. Το έγραψα γιατί είχα γενικά μια γρήγορη εξέλιξη, παρότι πίστευα στην αρχή ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρω και ότι είμαι αρκετά μεγάλη. Συνειδητοποίησα όμως ότι έχω κάνει αρκετά βήματα μέχρι τώρα και γι’ αυτό παροτρύνω τον κόσμο μέσα από αυτό το τραγούδι να ακολουθεί τα όνειρά του», είπε στο star.gr.

Το Τραγούδι “Αυτό που λέει η καρδιά σου” της Αναστασίας Μουστακάτου

Ονειρεύεται να ασχοληθεί με τη μουσική

Η ίδια γεννήθηκε με χαμηλή όραση λόγω βλάβης στον αμφιβληστροειδή. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και σε ηλικία περίπου 12 ετών οδηγήθηκε σε τύφλωση, ενώ από τα 5 της έχει και μόνιμη βαρηκοΐα. Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω δυσκολίες δεν εμπόδισε την Αναστασία να ακολουθήσει τα όνειρά της.

Η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι!

Φοιτήτρια σήμερα στο 3ο έτος του Τμήματος Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ, ονειρεύεται να ασχοληθεί με τη μουσική

«Θέλω να κάνω live, να καταφέρω κάποια στιγμή, όταν τελειώσω το ωδείο, να γίνω δασκάλα κιθάρας σε παιδιά και ίσως σε πιο μακρινό πλάνονα ηχογραφήσω τα δικά μου κομμάτια, όπου θα τραγουδάω είτε εγώ, είτε φίλοι μου», είπε.

Η Αναστασία Μουστακάτου

Η Αναστασία Μουστακάτου. Στο παρελθόν ασχολήθηκε για λίγο με τον χορό, σύγχρονο, μπαλέτο και λάτιν, ενώ από τα 12 της έγραφε ποιήματα, γεγονός που. όπως είπε, τη βοήθησε αργότερα με τους στίχους. 

Όπως εξήγησε, η συμμετοχή στον μουσικό διαγωνισμό ήταν κάτι που σκέφτηκε πριν από δύο χρόνια.

«Παίζω κιθάρα, γράφω δικά μου τραγούδια, έκανα μια πρώτη προσπάθεια να τραγουδήσω. Ήταν η πρώτη μου φορά στον διαγωνισμό. Δεν είχα στείλει κομμάτι πρόπερσι που είχε γίνει ο διαγωνισμός, καθώς ήμουν ακόμη πιο αρχάρια». 

Το σκάκι γίνεται μάθημα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Στο τραγούδι συμμετέχει με το βιολί της και η Εμμανουέλα Μασούρου, η οποία έχει επίσης αναπηρία όρασης.

«Ζήτησα βοήθεια από την  Εμμανουέλα γιατί ήθελα κάποιον να παίξει βιολί. Χάρηκε που της το πρότεινα και συμφωνήσαμε να πάρουμε μέρος μαζί».

Η 26χρονη Εμμανουέλα είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ με πτυχίο στη βυζαντινή μουσική και στο βιολί.

Λίγα λόγια για τον 2ο παγκόσμιο διαγωνισμό τραγουδιού για μουσικούς με αναπηρία όρασης

Το τραγούδι της Αναστασίας επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα από το κοινό, ανάμεσα σε συνολικά 5, μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος μουσικοί με αναπηρία όρασης από 24 χώρες, από όλο τον κόσμο, ενώ σε αντίθεση με τη Eurovision, το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει και τη δική του χώρα!

«Παίρνουν μέρος χώρες κυρίως από την Ευρώπη, ωστόσο έχω δει μέσα και τον Καναδά, χώρες από τη Ν. Αμερική, αλλά και την Κένυα», σχολίασε.

Παρακολουθήστε παρακάτω τον τελικό του μουσικου διαγωνισμού που διεξήχθη στις 12 Μαΐου, στις 9 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top